Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljem meg a kutyát...

Hogyan neveljem meg a kutyát hogy ne zabálja fel a macska kajáját?

Figyelt kérdés
Mi gazdátlan macskákat etetünk, de a kutya mindig megeszi amikor nem vagyunk ott. Így sajnos elég költségessé vált a cicák etetése hogy napi 2 konzerv elmegy/macska (Aminek így is a kutya eszi meg 600 grammját)

2022. ápr. 21. 16:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudsz csak napi egyszer/kétszer enni adni nekik és azt végig várni? Vagy tákolni valami magasabb polcot, asztalt? Vagy egyszerűen megnevelni a kutyát, hogy abból a tálból enni tabu? Igen, tudom, ehhez már kell némi ész is és egy minimális foglalkozás a kutyával.

Szerintem rosszul címezted meg, hogy ki itt a buta és primitív.

2022. ápr. 23. 15:56
 32/41 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező!

Szerintem ez nem egy hatalmas probléma. De ha te ennyire butának tartod azokat az embereket akik itt válaszolgatnak, akkor nem értem miért kérdezel?

Fogj egy széket és rakd rá a kajáját. A macska fel tud rá ugrani, a kutya nem. Vagy rakd fel egy fára az ételt. Mutasd meg a macskának, hogy ott van és hidd el megszokja.

Ha ez sem tetszik sajnos nem tudok mit mondani.

2022. ápr. 23. 16:31
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, a szomszédéktól jönnek. Akkor náluk is szarnak.
2022. ápr. 23. 17:37
 34/41 A kérdező kommentje:

Arra kértem tippeket hogyan tanítsam meg, nem arra hogy hova rakjam és hova ne.

Székre felugrik, asztalt és polcot nem tudok oda vinni. A fáról leesik a tál.

Vihetnék 2x naponta, nem lenne gond, de így mindig ugyanaz a macska enné. Nem tudok 8at felügyelni

2022. ápr. 23. 18:48
 35/41 anonim ***** válasza:
67%
Ja, hogy nem tudod a kutyát nevelni annyira sem, hogy ne egye ki a tálból az ételt. Ha ennyire nem értesz hozzá, kutyaiskolát javaslok.
2022. ápr. 23. 22:00
 36/41 A kérdező kommentje:
Nem egy pár hónapos bordercollie-ról van szó hanem egy 8 éves kutyáról. Nem tanul könnyen. TANÁCSOT kértem ha nem jutna el sokak agyáig.
2022. ápr. 24. 09:15
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel egy kicsi probléma van.

Először is tudnék adni tanácsot, hogy hogyan tanítsd meg arra, hogy amíg ott vagy ne egye meg. (Amíg nem mondod azt, hogy "mehet" előtte ül egy helyben.)

De arra, hogy soha ne egye meg elég nehéz, mivel a kis haspókok, ha látnak kaját egyből megleszek.

Viszont tudnék adni egy jó tanácsot:

Először is, ha megoltható lenne, akkor miután adtál a macskának enni, várd meg, hogy a macska megegye és elmenjen.

Mindenek előtt a kutyádat tanítsd meg a "marad" szóra.: Tartsd ki a kezed és mond neki, hogy maradj. Kezdj el hátrálni de a kezdet tartsd ki. És ha pár lépés után is ottmaradt nagyon jutalmazd meg.

Miután ezt sokat gyakoroltátok, azzal a tálal amelyikben adod a macskának a tápot hátrálj. (De a tál még üres legyen!) Mond, hogy "marad" lépegető hátra és a végén rakd le a tálat. Ha oda szalad akkor semmi baj, mert legalább látni fogja, hogy üres a tál. Ezt párszor ismételjétek el. Fontos, hogy légy türelmes, mert sokidőbefog telni. Ha sikerül neki ottmaradni, mindig nagyon jutalmazd meg.

Végül ugyan ezt a tálasat próbáld ki kajával. És remélhetőleg sikerül.

Amíg a macska eszik te csak mond a kutyádnak, hogy maradj. (Annyira nem nehéz rá megtanítani.)

Remélem valamit tudtam segíteni.

2022. ápr. 24. 09:40
 38/41 A kérdező kommentje:
Na, köszönöm. Ennyit szerettem volna.
2022. ápr. 24. 11:16
 39/41 anonim ***** válasza:
51%

8 hónaposan is teljesen jól lehet tanítani minden kutyát. Igen, a sok félrenevelést, rossz tanítást először ki kell javítani hozzá, ami sok munka.

Senki nem fog neked itt regényt írni. Kaptál tanácsot: menj el vele kutyaiskolába a rinyálás helyett!

2022. ápr. 24. 12:52
 40/41 anonim ***** válasza:
68%
8 éves...
2022. ápr. 24. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!