Lehet fedeztetni a szukát ha a kan szívférges?
Szomszédom szeretné fedeztetni a szukáját a kanunkkal, csak a kutyánk szívférges
Lehet baja a szukának vagy a kölyköknek?
Milyen undorítóak vagytok, hihetetlen. Szinte egyetlen normális komment nincs itt, csak szidalmazó,mocskolódó...
Ahogy fentebb is írta valaki, a szívférgesség nem múlik el a gyógyszertől, egy barátnőm évek óta adja a kutyájának, és talán majd valamikor negatív lesz a tesztje, de nem biztos. Jelenleg a betegséggel él együtt, tünetei nincsenek és a gazdája nem egy rohadt szemét, menhelyről hozta a kutyáját, már eleve beteg volt.
Egyébként meg nem így kell nekiesni valakinek, aki feltesz egy kérdést, mert nem akar rosszat, és kíváncsi mások véleményére. Nem azt kérdezte, hogy pároztathatja-e a kutyáját, hanem hogy szívférgesen lehet-e.
Ha valaki szeretne a saját kutyájától kölyköket (többet, akiknek már helye is van) - és nem egy menhelyi kutyára vágyik, ami ki tudja hogy min ment keresztül, mitől válik hirtelen agresszívvé és támadja meg mondjuk az unokákat vagy a bácsit - az a saját dolga, nem más fogja megparancsolni, hogy mit csináljon. És a sok mocskolódásra még képes volt intelligensen válaszolni, erre nem láttam még példát. Gratulálok ehhez, kérdező! :)
Anyukám tenyésztett uszkárokat sok évig, volt törzskönyv meg minden, nagyon népszerű volt az uszkár abban az időben, és egyik eladott kutya sem került menhelyre vagy az utcára, a gazdik mindig küldték a fotókat, mind jó helyre került. Ez nem bűn. Nem voltak bezárva a kutyák, volt hogy egyszerre 12 kiskutya volt, fogtuk magunkat és lementünk a telekre, ahol hatalmas területen rohangálhattak, amíg nem lett gazdijuk. Én meg bőgtem mindig, amikor elvittek egyet, mert mindet meg akartam tartani.
Nagyon sok menhelyes kutya van itt a telepen, állandóan fel kell kapkodnom a kutyáimat, mert húzza el a pórázzal a gazdáját, vicsorog és széttépné a kutyáimat, ha nem futnék el, vagy tenném be a kabátomba. Az én lábamat harapták meg, mert az ölemben nem érték el a kutyámat.
Egy hatalmas rottweiler is van itt egy alacsony emberkénél, amikor meglát minket, hörög meg minden baja van, attól félek, hogy egyszer kitépi magát az ember kezéből és nekünk annyi. Legalábbis nekem, mert inkább magamat tépetném szét, mint a kutyáimat.
Ennek ellenére rengetegen hoznak menhelyről kutyát, csak sokan nem tudnak bánni a lelkileg és testileg sérült állattal.
És a kérdező kutyája nem csinálna 14 kölyköt, lehet hogy csak egyet csinálna, és még kevés is lenne, mert többnek is lenne gazdája.
És végül meg nem is lesz kiskutya, hiszen szívférgességgel én sem ajánlanám a fedeztetést. Gyógyuljon meg előbb, remélhetőleg hamar meg fog, és aztán lehet kiskutyákon gondolkodni, mert a kérdező fogja eldönteni, hogy mit tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!