Lehet fedeztetni a szukát ha a kan szívférges?
Szomszédom szeretné fedeztetni a szukáját a kanunkkal, csak a kutyánk szívférges
Lehet baja a szukának vagy a kölyköknek?
Ha kapja a gyógyszer rendszeresen, akkor nem lehet szívférges, csak gondoltam szólok…
Nincs senkinek köze ahhoz, hogy Józsi bácsi a pujái mellé akar szaporítványokat? Komolyan? Szerintem meg van b+!
Tele vannak a menhelyek, rosszabbnàl rosszabb házi szaporítványokkal vannak tele a rehabos kiképzők, utcákon kóborkutyák. A házi szaporítás is szaporítás, és idéntől a törvény bünteti, az megvan?
De, ha annyira szaporítani akartok, akkor kérdezek párat, mielőtt belefognàtok:
- a szülőpár törzskönyvei jól együtt? Egyik vonal sem hoz olyan genetikai betegséget vagy hajlamot, ami kiütközhet ebben a párosításban?
- tenyésszemle megvan ugye mindkét szülőnek?
- fajtaklub által előírt szűrések a kisállat ortopédiai intézet àltal hivatalosan leigazolva megvannak, ugye? Mindkét szülő mentes gondolom, ha már tenyésztésbe vonhatók?
- dns teszt mindkettejüknek megvan az öröklődő és fajtaspecifikus betegségekre?
- legalább 1-2 kiállítási ill. munka eredményük legalább van, nyilván… ha már érdemes ezt a két kutyàt tovább szaporítani, akkor ez azért van, mert kiválóak küllemben és/vagy munkában?
Na, kedves házi szaporító, a normális tenyésztők a fentiek birtokàban kezdik csak és kizárólag tenyésztésbe venni az állataikat. És akkor sem csak úgy durr bele rárakom a kanomat minden második szukára, aki papíros. Én pl pont most a héten utasítottam el egy felkérést fedeztetésre, mert küllemben ugyan jó a szuka, de idegrendszerben nekem kevés. Nem adom hozzà a kanomat, mert nem látom a tenyésztési célt, amivel nemesíteném a fajtát!
Neked mi a célod? Pista bának mi a célja? Élő plüssmackókat gyártani az unokácskáknak?! És te ehhez asszisztálsz? Hát ássátok el magatokat mindketten jó mélyre!!! Mocskos szaporítók, pfuj!
Ha a szomszéd meg a pereputtya akar kutyákat akkor szépen beslattyog az első menhelyre, ahol ezer kutyát fog találni, esetleg felmegy az internetre, ahol hozzád hasonlóan idióta szaporítóktól elhoz egyet.
Erre még egy almot lehozni, amikor úgyis tele van az összes menhely és gyapmesteri telep kutyákkal, ne haragudj, de az ostobaság netovábbja.
11 hsz:"A házi szaporítás is szaporítás, és idéntől a törvény bünteti, az megvan?"
KAMU.
Kedves Kérdező!
Nem a kérdésedre válaszolok, így jogod van töröltetni vagy lepontozni a kommentemet.
Én a szaporítással kapcsolatban szeretnék megosztani néhány gondolatot, ugyanis azt hiszem, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni ezzel a témával kapcsolatban és te, abból ítélve, hogy kezelteted és odafigyelsz a kutyádra, talán fogékony leszel arra, amit leírok.
Az utcák, menhelyek és önkéntes állatvédők sajnos tényleg az ilyen "házi szaporítók" kölykeivel vannak tele, ezért jöttek létre az állatmentőkön belül is az úgynevezett fajtamentő szervezetek, mert ezernyi fajtajellegű kutya szorul segítségre.
Egy 8-10 egyedszámú alomból szerencsés esetben 2-3 kutya kerül jó helyre, a többi elkallódik. A gazdái nem figyelnek rá, megunják, kidobják, "önsétáltatók" lesznek, aztán ők is tovább szaporodnak és az a szaporulat már senkinek sem kell és az utcán, kukába dobva, szemeteszsákban megfulladva köt ki. Sajnos egyetlen jószándékú fedeztetéssel is egy lavinát lehet elindítani és én szeretnélek megkérni, hogy ehhez ne asszisztálj, mert vagyunk néhányan, akik igyekszünk segíteni a rossz sorsú kutyákon, mégis sokszor úgy érezzük, hogy szélmalomharcot vívunk addig, ameddig az emberek nem látják át, hogy a tetteiknek milyen következményei vannak.
Jelenleg is két gyönyörű, ám borzasztó sorsú tacskó van nálam, mindkettő ilyen háziszaporítás "terméke". Valószínűleg mindkettő eredeti gazdája úgy gondolta, hogy jó helyre fog kerülni. Az egyikükbe még chippet is rakatott az eredeti tulaj, így vissza lehetett követni a kutyát, akiről kiderült, hogy az aki megvette megunta, továbbadta, az új tulajdonosok pedig egy ketrecben tartották és szaporították, mivel "fajtiszta". Innen rágta ki magát, aminek következtében nem sok ép foga maradt, most csak pépes dolgokat tud enni és sok napos kóborlás után került hozzám úgy, hogy zörögtek a csontjai, lógtak a mellei és tele volt élősködőkkel.
A másik kutyámat nemes egyszerűséggel egy ragasztószalaggal lezárt dobozba kitették az erdő szélén.
Elnézést a hosszúra sikerült kommentért, de egyszerűen muszáj elmondani minden lehetséges fórumon, hogy milyen következményei vannak annak, ha házilag fog szaporításba valaki.
# de jó érveid vannak, öröm érveket ütköztetni veled. Ja várj… nem tudsz mit mondani, így csak személyeskedsz, áh :) meg sem lep, kis szapipártoló csököttagyú polgártárs. :)
Habzik a szája a fenének. De veletek ellentétben én tudok törvényt olvasni és értelmezni.
Mit gondoltok, megpróbáljátok?
Belinkelem nektek, hogy csak kattintani kelljen, kétségeim vannak, hogy ki tudnátok-e keresni (sajnos szerintem nem :( ):
Próbálgassátok erősen értelmezni, annyit segítek, hogy 3. bekezdés környéke lesz az ide vonatkzó, ill az indoklás 2-3. oldala fejti ki bővebben. Olyan kulcszavak, hogy “jó gazda gondossága” tudnak már a kis bucitoknak segíteni az értő olvasásban. Hajrá hajrá (nyugi, a 8 általánosotokkal menni fog ;) )
Hááát ismeretségi körben sajnos több szívférges kutya volt és nem szabadott őket kirakni stressznek, terhelésnek! Orvos mondta nekik! Az egyik sokáig pl 15 perc séta után befulladt..
Kutyád belehalhat miközben fedezi be a szukát! Mivel elég nagy terhelés ez neki.
Kit érdekel a szomszéd??? És ha a kanod herpeszes lesz vagy gombája lesz, a szukától mit csinálsz??
Tele a menhely kutyákkal,nem kell gyártani.
Szomszéd rokonai menjenek el menhelyre és fogadjanak örökbe.
Mellesleg ha születik 12-14 kiskutya mit csinál velük??? oké, leírtak szerint max 3-4 kiskutyának lesz megoldva a helye és a maradék???
Amíg nem tudja őket elajándékozni addig oltatni és etetni kell őket.
Volt egy orokbefogadott kutyam, szivfergesen kerult hozzam. A lassu modszerrel, azaz gyogyszeresen lett kezelve, 1 ev volt, mire az utolso tesztje negativ lett. Szoval csak azt szeretnem mondani ezzel, hogy attol meg szivferges, hogy kapja a gyogyszert. Majd ha negativ tesztet produkal, akkor lehet gyogyultnak tekinteni.
Az mondjuk mas kerdes, hogy a csapbol is ez folyik, hogy tessek vedekezni szivfereg ellen is, nem ertem, ez hogy maradhatott ki a kerdezonel.
Biztos kapta a kutyád a gyógyszert, csak nem szívféreg ellen. Ugyanis ha azt kapta volna, nem lett volna fertőzött! Igen, tudom, ehhez sok ész kell.
Pont annyira állhatsz a kutyád gyógyulásához felelősen, ahogy a tartásához és a szaporításához is. Semennyire. Persze, csak a szomszéd két szeméért akarsz szaporítani... Én elhiszem, hogy még így is drága a farhát, de akkor már inkább add el a kutyádat! Hátha kapna egy jobb gazdát.
Az előző válaszom is töröltette miszerint felelőtlen állattartó. Csak kicsit csúnyábban írtam.
De megerősíteném századjára is: sz.r állattartó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!