Milyen idős volt a kutyátok, amikor elvittétek, elmentetek kutyaiskolába?
Illetve lehet nagyon hülye kérdés, de hogy számoljuk a kutya hónapokat?
Most 20 hetes a kutyám, ha így nézzük 5 hónapos, viszont ha a naptár számít, akkor 10 nap múlva lesz csak 5 hónapos.
Akkor most 4,5 hónapos :D Ugyanúgy számoljuk, mint az embereknél.
Én 4 hónaposan kezdtem el kutyaovi járni a kutyáimmal. Lényeg, hogy legyen meg minden kötelező oltás + a kennelköhögés elleni.
Se a kutyáim miatt, se nekem nem volt rá szükségem, hogy oviba/suliba járjunk. Kutyaoviba már viheted.
Ilyen korban már ne a heteket számold, hanem azt, hogy hány hónapos.
Az első kutyám 10-11 hónapos volt, mikor először ment suliba, ha visszacsinálhatnám, 3-4 hónaposan már vinném. A második 3 hónapos kora körül ott volt már az agility edzésen, amint megvoltak az oltásai, a harmadikat pedig felnőttként fogadtam örökbe és egy-két hét után már mentünk suliba.
Nagyon hiszek a korai szocializáció fontosságában, így ha már megvannak az oltások, a helyedben már vinném oviba.
Szerintem amúgy mindennek az életkorát a naptár szerint számoljuk :)
Első kutyámmal nem voltam suliba 1,5 évesen került hozzám,igazából gyerek voltam.
Aztán húgomtól átörököltem a 7 éves kutyáját,miután az első kutyám meghalt. Mivel rám nem hallgatott és egyébb gondok voltak vele. Gondoltam elviszem. két tanfolyamot leraktam vele. Jelenleg 11 éves :)
3. kutyám:
Pont covid volt mikor a kutyám kölyök volt. Nem volt kutyasuli sem. Én oltások után vittem volna, de 6,5 hónaposan mentünk oviba,akkor indították az ovit. Még elfogadták ezt a kort az oviban, mellesleg sok hasonló korú volt hiába csak 7 hónapig van az ovi. Covid közbe szólt.
de voltam vele oltások után kutyafutiba,hogy legyen kutyák közt,próbáltam sokat gyakorolni vele ott is. De az ovi nagyon sokat segített így is.
Sulira mi egyéni képzésre jártunk. Amit részben bánok. Jobb lett volna a csoportos. Csak annyira lehetetlen időpontokban volt,nem tudtam megoldani,hogy eljárjunk. Így maradt a rugalmas egyéni ,két kiképzőnál eléggé befürödttem.. Aztán rátaláltam egy harmadikra aki rengeteget segített nekünk. Szóval ő általa értettem meg jobban a kutyámat,fejlődtünk,2,5 éves most a kutyám januárban volt ivartalanítva. Igazából most kezdünk el eljutni arra a szintre amit szerettem volna. Nem egyszerű,mert terrier és makacskodik néha :D De jó uton vagyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!