Mivel ízesítsem a tápot hogy egye?
Figyelt kérdés
Adott egy kölyökkutya és egy zsák táp amit nem hajlandó enni. Maradt az előző tápjából és azt megeszi de az előzőt nem. Pedig kóstolót is vettünk amit megevett. Majd fokozatosan nem kellet neki. Ha nem eszi meg elveszem előle és megkapja estére. Van hogy 2 étkezést is kihagy. Egy időben ment az is hogy egy kis szaftot kapott rá és be is falta. Erről leszoktunk nem akartam hogy megszokja. Legközelebb ilyen tápot nem veszek de még csak prémiumot se! Minden honnan azt hallom hogy úgy eszi a kutyája a tápot. A enyém mért nem?! Pedig képes rá! Nincs valami ízfokozó kutyák részére? csak addig még ez a zsák el nem fogy.2010. szept. 15. 14:43
11/21 anonim válasza:
A gyomorcsavarodást az okozza, hogyha a tele gyomor mozgás, futkosás, ugrálás következtében a saját súlyától fogva megcsavarodik a tengelye körül, ezzel elzárva a bélcsatornát. Így sem be, sem ki nem tud jönni semmi.
Semmi köze nincs a tápból fölszabaduló gázoknak ehhez. A gáznak nincs súlya, fizikailag csak a gázoktól nem alakulhat ki gyomorcsavarodás.
12/21 anonim válasza:
egy késhegnyi fokhagymávas meleg vízzel keverd össze. csodákra képes.
13/21 anonim válasza:
Öntsd le kaukázusi kefírrel, az az emésztésének is jó meg szeretik is a kutyák. De ha az én kutyám csinálna ilyet, akkor biztosan nem könyörögnék neki. Eszi, nem eszi, nem kap mást! Az sem érdekelne, ha napokig nem enne semmit!
14/21 anonim válasza:
az első válaszoló nagyon nagy butaságot írt. tejjel ne keverd a tápot, mert a tejtől hasmenése lehet a kutyádnak ! ha nemszereti magában a tápot miért azt adsz neki? egy kölyökkutyának nagyon fontos , hogy olyat egyen amit szeret. szokja az ízeket stb. van egy pitbullom és egy palotapincsi keverékem.MINDENT megesznek amit eléjük teszek.(teszemhozzá, kiskorukba szoktattam őket mindenféléhez ) én soha nem adtam nekik tápot. hidd el azokba a tápokba nagyon sok olyan összetevő van ami nemjó a kutyáknak ! adj neki abból amit ti esztek. ha az ebédből félreteszel neki egy tányérral szerintem az nem terhel meg anyagilag.
15/21 anonim válasza:
21:13 Jobb lett volna ha meg se szólalsz.
16/21 anonim válasza:
utolsó válaszoló. temeg jobban tennéd ha nem irogatnál ide ha hülyevagy. képzeld tudom ,hogy mit beszélek. nyárimunkán állatorvosi rendelőben dolgoztam:)és ott a gazdiknak étkezési tanácsokat is osztogatnak a kutyáikhoz. a tápokat úgyhirdetik hogy mennyire egészséges meg tele vitaminnal stb. szted mért? hogy eltudják adni:D:D:D:D a tejtől meg valóban hasmenése lehet a kutyának. kérdezz meg egy állatorvost ha nemhiszed . túl fűszeres ételeket nemszabad neki adni ! de például egy kis tejfölös tészta NYUGODTAN JÖHET. ha állandóan tápot tömsz a kutyába az nemjó neki. szoktasd az ízekhez ne a "műkaját" tuszkold belé.
17/21 anonim válasza:
de ne túl sok tejföllel mert ugye azis tejtermék. adhatsz még neki kis parizel darabkákat stb. és éljenek akik táppal etetik a kutyát utánameg csórik felvannak fujódva , miután megisznak rá 2 liter vizet !:D:D nagyonjók vagytok.
18/21 anonim válasza:
A mi kajánk is tele van olyan összetevőkkel, amik ártalmasak a számunkra, a kutyára meg főleg. Úgyhogy maradok a tápnál. Ráadásul ekkora kutyának nehéz úgy összeállítani a napi menüt, hogy mindent megkapjon ami kell, márpedig a jó (nem teszkós) tápok így vannak összeállítva.
19/21 anonim válasza:
Dehogynem, mert a gyomor feltelik gázzal, és az megfeszíti, sokszor nem is műtik a gyomorcsavarodást, csak felszúrják, és ha a gáz kiürül, akkor helyre tud állni a gyomor is. De hangsúlyozta az állatorvos hölgy (Dr. Biksi Otília, keress rá nyugodtan), hogy nincs bizonyítva az elmélete, mert a gyomorcsavarodás pontos okára máig nincs egységesen álláspont. Mindenesetre ő így etet, és ha megnézed, hogy ha felvizezed a tápot, elkezd buborékozni, tehát valami mégis csak van a logikájában. Ha nem is igaz, számomra egy hiteles személy mondta, aki maga is így etet, és ezért én elhittem, és én is így etetek. Ártani nem árt, az biztos, ha csak annyira jó,hogy én nyugodt legyek, már akkor is megérte :)
20/21 A kérdező kommentje:
Mikor Acana evett rendszeres volt a bélgáz. Amióta másikat eszi vagyis nyamnyog rajta nincs ilyen probléma. Mivel nem ette meg a tápot kipróbáltam ezt a húsleves kockás megoldást. Nem vállt be kijött belöle egybe. Ez mondjuk az én hibám volt mert már volt hasonló eset. Húslevest fröcsköltem rá és detto. Most adtam neki hozzá kutyakonzervet egy kicsit. 1perc alatt elpusztította :) Kíváncsian várom mi lesz! Az esetleg okozhat problémát hogy most álltunk át kétszeri etetésre? mert így kb 200g kap 2x. eddig 3x 125 kapott csak közbe emeltük a mennyiséget és kihagytunk egyet. A tápon lévő adagolás szerint. 5 hónapos mult egyébként.
2010. szept. 16. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!