Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatámadás esetén gázpisztol...

Kutyatámadás esetén gázpisztollyal mire megyek?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 7. 18:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Gázspré:

+ Halk

+ PV vagy CR kiválóan hat kutya ellen

+ Könnyebb rejteni

+ Nem kapnak sokkot a látványától a mindentől is bepánikolók

+ Olcsó

- Nehezebb célozni vele

- Kisebb hatósugár

- Egyszer használatos

Gázrevolver:

+ Nagyobb hatótáv

+ Könnyebb célozni vele

+ A hang/láng kutya ellen előny

+ Többször használatos, így gyakorolni egyszerűbb és olcsóbb vele

+ PV szuper kutyára, CS kevésbé

- Hangos, mindenki kinéz az ablakon ha használod

- Úristen, fegyvervannála, bűnöző!

- Nehezebb rejtve viselni

- Drága

2022. máj. 1. 11:32
 22/35 anonim ***** válasza:
65%

"Gondoltam, hogy lesz egy ilyen válasz... Engedélyem van rá, így legálisan nálam lehet :) Gumilövedékes gázpisztoly amúgy."

Gumilövedékesre nem kapsz viselési engedélyt, ez kamu kérdés.

Tehát: felgumizva csak otthonvédelemre használhatod, közterületen pedig csak riasztó- és gáztölténnyel.

2022. máj. 1. 12:06
 23/35 anonim ***** válasza:

22

Vagy rosszul tudod,mert gázgumis papíron is gázpisztoly.

Máskérdés e ha tényleg gumizva használja.

2022. máj. 1. 14:28
 24/35 anonim ***** válasza:
65%
Tudom, hogy papíron gázgumis, nekem is olyan van, de utcára nem viheted ki gumizva.
2022. máj. 1. 14:31
 25/35 anonim ***** válasza:

24

ez olyan mint a kés..

Vannak aki kiviszik a "kajás" késüket,és mégse büntetik meg,mert jogszabály van rá..De a kés 12 centi.

Másrészről rendőr is mit tehet?

Maximum leboxolja,de max kisebb bünti lesz.

2022. máj. 1. 14:41
 26/35 anonim ***** válasza:
Annyit nem árt tudni, hogy ha gáz-riasztó fegyvert használsz jogos védelmi helyzetben, akkor automatikusan eljárás indul ellened és az eljárás során döntik el, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat vagy sem. Nem nagyon szeretik sem a rendőrök sem a bírók ha valaki ilyen módon védi meg magát, volt nem egy eset amikor a megtámadott és gázpisztollyal védekező fél kapott büntetést, az elkövető pedig megúszta. Ha mégsincs más megoldás, akkor rohadt gyorsan le kell lépni a helyszínről és bízni benne, hogy nincs szemtanú vagy kamerafelvétel.
2022. máj. 25. 15:09
 27/35 A kérdező kommentje:
Inkább fizetek pénzbírságot, minthogy lenyomorítson egy kutya egész életemre...
2022. máj. 25. 15:37
 28/35 anonim ***** válasza:
Nyilván én is használnám bizonyos helyzetekben a fegyverem, hisz azért tartom, csak leírtam amit tudni kell.
2022. máj. 25. 16:09
 29/35 anonim ***** válasza:
26 @ Mire kelted a pánikot ? Előbb a yardnal fel kell jelentsék el kell kapni bevinni meggyanusitani , ez a sorrend .
2022. máj. 25. 16:49
 30/35 anonim ***** válasza:

#29 Nem keltek pánikot, csak leírtam, hogy szokott működni a gyakorlatban, hogy tisztán lásson mindenki és tudjon mérlegelni.

Ha lövés dördül vagy akár csak nagyobb csattanás van ami akár lövés is lehet, mindig van olyan ember aki már tárcsázza is a 112-őt és pár percen belül legalább egy járőrkocsi a helyszínen is van. Lövöldözésnél azonban garantált, hogy nagyon gyorsan érkeznek a továbbiak is. Szemtanú is könnyen akadhat, a testi sértések, rablások elkövetőit sokszor fél órán belül elfogják az elkövetés helyszínének közelében a személyleírás alapján. Illetve minden tele van kamerával, társasházak, köz vagy magán intézmények, közlekedési eszközök, közterületek. Bizonyára ezzel is újat mondok, de rengeteg elkövetőt fognak el úgy, hogy gyönyörűen lekövetik a mozgását az útvonalán fellelhető kamerák feltételeinek a segítségével.

2022. máj. 25. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!