Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megharapott egy...

A kutyám megharapott egy másik kutyát, az orvosi költséget ki fizeti?

Figyelt kérdés

Egy kisebb testű 1,5 éves kutyámat megtámadta egy nyílt területen egy 3 éves közepes termetű kutya. Komolyabb sérülése nem lett, csak csupa nyál a nyaka és a fülében lett kis seb, oda kapott bele. A másik kutya gazdája szedte le a kutyámról a kutyáját úgy, hogy közben felemelte és felvette, így az én kutyám felugrott és elkapta a másik kutya lábát. Annak a lába vérzett, orvoshoz vitték, elküldtem az oltási kiskönyvet és elutaltam a 28 ezer Ft-os orvosi költséget. Szerencsére semmi komoly baja nem lett.

Én a kutyám fülével nem vittem orvoshoz, nem mély a seb, otthon is kezelhető.

Mivel nem voltam még ilyen szituációban, nagyon bántott a dolog és persze szó nélkül utaltam, de ahogy másoknak meséltem csodálkoztak, hogy miért fizettem ki az orvosi díjat, nem az én kutyám kezdte és a másik gazdi is rosszul tette, hogy felvette a kutyáját.

Ti hogy látjátok? Ha pl megkeres a gazdi, hogy akkor a kontroll díja 15ezer volt és küldi a számlát h fizessem, ti mit tennétek?

2022. ápr. 7. 13:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
97%
Mostmár mindegy. Ha küldi a kontorll számláját azt már ne fizesd ki. Ezt sem kellett volna, vagy esetleg a felét. A fele sem jogos követelés a másik féltől hiszen az ő kutyája támadott a tiédre. Csak írtad, hogy a másik kutyát nézted, hogy nagyon vérzik a lába ezért így jószándékból esetleg a felét.
2022. ápr. 7. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:
67%
En is kifizettem volna.
2022. ápr. 7. 15:16
 13/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem szabadott volna fizetned. A másik dög támadt a tiédre, inkább a gazdikájának kellett volna fizetnie, főleg úgy, hogy szabálytalanul sétáltatta.
2022. ápr. 7. 16:11
 14/14 anonim ***** válasza:
94%
Egy fillért nem fizetnék annak, akinek a kutyája megtámadja az enyémet.
2022. ápr. 7. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!