Miért nem eszik mást?
Sziasztok, a hétvégén került hozzám egy 12 hetes kölyök kutya, de nem akar semmi mást elfogadni csak a májkrémet. Próbáltam száraz tápot adni neki, de meg se kóstolja. Mit tudok tenni, nem tudom mi lehet a probléma.
Köszönöm a válaszokat!
Eloszor is ki kellene zarni a betegsegeket, belgyulladas, fergesseg, parvo, stb. Milyen a kedve? Szeklete van, normalis? Hanyni, fuvet legelni nem szokott? Minden koranak megfelelo oltasa megvan, kapott fereghajtot?
Ha ezeket kizartad:
A kutya nem hulye, mivel adsz neki majkremet, mert megsajnalod, igy nem is fogja megenni a tapot. Varja helyette a majkremet, egyszeruen nem adsz neki mas valasztasi lehetoseget. Egy keves konzerv tenyleg jol johet, egy kolyok minimum 2-3x eszik egy nap, etetesi idoben lerakod ele a kajat, adsz neki 5 percet es ha nem eszik, elrakod következő etetesre. Estere megehezik es enni fog.
Kolyoknel viszont ha a 2. nap sem fogadja el az etelt, akkor allatorvos, mert nem egyszeruen finnyas, hanem valami baja van, es konnyen legyengulhet, ha nem eszik megfeleloen, de ez vonatkozik a majkremre is, nagyon fuszeres, erzekeny gyomru kutyaknal siman okozhat problemat az is.
Azert nem eszik mast, mert te majkremmel eteted, ezzel raszoktatod a valogatasra. De szerintem ez logikus is.
A gyerek se eszi meg a spenotot, ha tudja, hogy 5 perc mulva kapja helyette a csokit.
Honnan tudod,hogy csak májkrémet fogad el?
Onnan,hogy azt adsz neki.Miért adsz neki?
Ha választanod kell két étel közt te se eszed meg a neked nem tetszőt,inkább megvárod hogy adjanak a finomabból.
Nem kell tömni semmi májkrémmel meg ilyen hülyeségekkel és akkor enni fog.Abba nem hal bele,ha egy napig nem eszik,most már az lesz a megoldás,hogy veszel egy jó minőségű tápot,elé teszed,ha nem eszi elrakod és megpróbálod később.
Meg fogja enni,ha nem adsz neki minden más vacakot.
Azt a tápot amit onnan kapott ahonnan van. Konzerv?
A táp még neki 20 hetes koráig beáztatva kell h legyen.
Lehet beteg? Marha hús, mindenképp megfogja enni. Akár nyersen is kis apró dbban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!