Szerintetek milyen kutyus illik hozzam?
Egyre több corso van agility versenyeken. A dp hajlam nem kizáró ok, ugyanis attól, hogy egy fajta dp-re hajlamos, nem jelenti azt hogy minden egyede diszpláziás. Ha a kutyám szűrve van, és HD-A minősítést kapott, akkor miért ne agilityzhetnék vele?
Egyébként én nem vettem észre, hogy annyira fázós fajta lenne, igazából semmi problémájuk nincs télen kint, rendes kutyaházban. Mellesleg imádják a havat. Szokás kérdése.
Szerintem tacskó lehet hogy kicsi de nagyon hű a gaziához és könnyen tanítható. Nekünk is az ven És egyszer megpróbáltak betörni hozzánk de ő megállította nem muszáj hogy nagytestű legyen mert a betörő nem akar zajt de ha a kutya ugat az épp elég zaj!És egyszer egy ittas pasas elkezdett velem ordibálni de a tacskóm megugatta és elment!
Én a TACSKÓ-t ajánlom! :)
A Groenendael!
Vérmérséklete:
A groenendael és a belga juhászkutyák energikusak,élénkek,érzékenyek és éberek.Kitartóak,értelmesek és okosak,szeretnek dolgozni és nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz.Igen figyelmesek,s szükség esetén meggyőző módon védelmezik a családjukat és azok tulajdonát.Ha a kutyák már kicsi koruktól kezdve megfelelő tapasztalatokat szereztek,nem jelenthet gondot számukra a más kutyákkal,a macskákkal vagy egyéb háziállatokkal való együttélés.A gyerekekkel is remekül kijönnek.Az idegenekkel szemben kissé félénkek és óvatosak.Nem kedvelnek mindenkit,de a család barátait lelkesen üdvözlik. Az agilityben tuti befutó, a border mellett az egyik legjobb!
nem hazudok, a wikipediából másoltam!
szerintem foglalkozzál rendesen a már meglévő kutyával!...járjál suliba vele, taníts meg neki mindent amit tudsz, gondozd felelős gadiként...!
Nem kell neked másik... - olyan kutya nincs is amilyet te elképzeltél...sokmindent képzel egy 16 éves, de a kutyának viszont minden nap törődésre, és irányításra van szüksége, nem csak ma, holnap, holnapután hanem 10 év múlva is
Végre!!!!
Végre egy olyan lány, aki a mini-mini yorkshire terrieren és a bolognesen följebb tud gondolkozni! Most megnyugtattál, hogy léteznek rajtam kívül ilyenek.
Szerintem nyugodtan válassz malinoist. Én 17 évesen kezdtem el dolgozni egy malinois-val, és azóta is tökéletes az összhang. Én a kutyakiképzőmtől (az idősebb kutyussal is jártam suliba)kaptam a tanácsot, hogy válasszak malinoist, mert hozzám illil. Kutyaovi, kutyaiskola hetente egyszer-kétszer. Te ott mindent meg fogsz tanulni a kutyádról, és minden rezdülését érteni is fogod. A fontos az az, hogy semmiképpen ne hagyd abba a kutyaiskolát, iktasd be a napirendedbe, ez létkérdés. A másik fontos, hogy mindazt aszabályokat, amiket tanulsz, otthon, a család többi tagja is be kell, hogy tartsa, hogy senkinek ne legyen vele gondja. Nekem is van egy akkor 5 éves öcsém, elmagyaráztuk neki, hogy mit nem szabad engedni a kutyának, és már kicsiként szépen tudta, mikor kell rászólni. A kutya még pici volt, de már tudta, hogy öcsinek is engedelmeskedni kell. Ez azért fontos, mert oké, hogy érted bármit megtesz a kutya, de a boldog családi léthez kell, hogy másokra is hallgason. És ha otthon nem ugyanúgy kezelik, mint te, akkor össze fog zavarodni, és nem fogja érteni a dolgot. Ugyanazok a parancsszavak, ugyanazért rászólás és ugyanazért dicséret. Ez fontos!
Ha ez a két dolog be van tartva, akkor semmi gondod nem lesz vele.
Bátran vágj bele!
(És köszönöm, hogy nem én vagyok az egyedüli munkakutyás lány ezen a nyomorult bolygón!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!