Szerintetek milyen kutyus illik hozzam?
Hát, a Cane Corso az megfelelő lenne, persze mivel őrző-védő fajta, érteni kell a neveléshez.
De minden szempontból megfelelne neked, elég sportos, agility-ni viszik, izmos, erős kemény házőrző, de családjával szemben nagyon barátságos.
Nem túltenyésztett, ez szintén nem hátrány.
Nekem cane corsom van és nagyon NEM kinti kutya. Iszonyatosan gazdi centrikusak, tehát folyton a családdal lenne (nem bírja a magányt)+ szeret melegben, kényelemben lenni. Amúgy meg hajlamosak diszpláziára, tehát nem a legjobb agilityzni velük.
Pl. a boxer jó választás lehet. Sportos, mozgékony kutyák. Annyi, hogy ők is rövidszőrűek és nem a legjobb, ha hidegben kint vannak.
Malionison vagy Rottweiler? Hát, én a Rotit sokkal jobban szeretem, de a roti nem alkalmas agility-re , meg más effélékre.
Biztos meg lehet neki tanítani, de nem alkalmas rá. Más a jelleme, és hát ügye fizikailag se egy nyurga, ruganyos kutya.
Nem a vita kedvéért, én is furcsálltam, hogy a Cane corso jó agility-re, a fajtával foglalkozó helyeken olvastam, és én is csodálkoztam rajta, mert nekem se tűnik egy agility-s fajtának.
De hát ha azt írják, hogy mostanában egyre gyakoribb az agility versenyeken, akkor biztos így van.
Persze a boxer is remek választás, főleg hogy a boxer amúgyis egy ,,nagy gyerek" így mindenképp jól elvan a gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!