Az utca tele van kutyapiszokkal. Lehet valamit tenni?
A környékünkön minden utcán a járda mellett végig, sokszor a járda közepén is ott van a kutyapiszok. Nagyjából minden második, harmadik utcasarkon van kihelyezett kutyaszrgyüjtő szemetes, amihez tartozik zacskó is. Ennek ellenére annyira igénytelen emberek laknak a környéken, hogy kutyasétáltatás közben nem győzöm kerülgetni az aknákat. Van, hogy belelép a kutyám, akkor a mancsai körül kapirgálhatom a kutyaszrt. Jön a jóidő, a járdán haladva felfordult a gyomrom a szarszagtól.
Az önkormányzat kirakta a kukákat, az nem segít. Lehet még valamit tenni?
Budapest 12. kerület, azon belül Németvölgy.
Akik alapvetően a kutyatartást sérelmezik, azok nem a kérdésre válaszoltak. Mint írtam, nekem is van kutyám, macska méretű szobakutya. Alkalmatlan hosszú sétákra, ezáltal abszolút városi kutya. Ő szokott belelépni véletlenül a többiek kulájába, ami gyakorlatilag elkerülhetetlen.
Szégyen vagy sem, szívesebben sétálgatok a kutyámmal - amíg bírja. Nem fáraszt butaságokkal, kiszellőzik a fejem, van időm gondolkodni.
11# Miért lenne szégyen?!?!?
Teljesen igazad van. Nekem is cicakutyám van egyébként.
Közben írtam az önkormányzatnak, sajnos tehetetlenek. Azt írták, hogy tudnak a dologról, sok bejelentés érkezik, emiatt "meglepetésszerűen" szoktak kiküldeni rendészeket (mondjuk én még nem találkoztam velük). Nekik is céljuk lenne a pénzbírság, mert más eszköz már nincs a kezükben, de ahhoz tettenérés kell, amire minimális az esély. Elvileg most jelzik majd a rendészeknek a problémás területet - mert megírtam a pontos utcákat amerre járok.
Egyébként tetten még én sem értem senkit, de biztos nem a földből nő ki ez a sok kutyapiszok és nem is 1-2 delikvensről van szól, mert eltérő méretű, állagú, színű...
13. Sajnos igazatok van. Ha rajtakapnék valakit lenne hozzá pár szavam, de az a poén, hogy még én se lattam senkit, aki ne szedné fel. Szerintem ezek körbenéznek, hogy látja-e valaki.
Nálunk is van olyan, aki az utcán, letakarva tárolja a motorját. Mondjuk a járdán, így legszívesebben felrúgnám azt is, de a témánál maradva rendszeresen csurog a takaróról a kutyahugy. Undorító, legalább más tulajdonát tisztelnék.
Kóbor kutyát még nem láttam.
Viszont rengeteg a kutyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!