Az mitöl lehet, higy egy kutya, amelyik kijön a kapun, amíg beáll a kocsival a gazdája, de nem megy oda az utcán sétáló emberhez, csak nézi?
Nem feltétlen tanított kutya.
Kialakult ez nála, hogy amíg a gazdi nyitva hagyja a kaput, addig nem bántunk senkit.
1-es válaszolónál a megoldás: nem voltál olyan érdekes, hogy odamenjen hozzád.
3! Egy normális kutyánál nem az "alakul ki", hogy "amíg a gazdi nyitva hagyja a kaput, addig nem bántunk senkit" hanem, hogy úgy alapvetően nem bántunk senkit. Nem tudom milyen elképzelések vannak itt a kutyákról, de azt azért szeretném szeretném megjegyezni, hogy egy normális kutya (tehát nem full szocializálatlan, bántalmazott, vadított kutya) nem bánt senkit.
Kérdező a leírásod alapján nagyjából ezt a szitut tudom elképzelni: a kutya nem túl képzett, hiszen még azt sem tudja, hogy a kapun engedély nélkül nem mehet ki és a gazdája hívására sem reagált, kíváncsi volt, kinézett, talán tudta, hogy tilosban jár, ezért nem indult el, mert azt azért tudja, hogy felügyelet nélkül nem kóricál az utcán.
Tudom, hogy sok a hülye kutyás, aki okot ad az embereknek arra, hogy féljenek a kutyáktól, de ebben a helyzetben, mivel nem közelített feléd, nem jelzett, hogy "el akar tüntetni innen" semmi félnivalód nem volt. Talán ha egy macska jár arra az már elérte volna vizsla ingerküszöbét, neki lett volna félnivalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!