Hogyan tanítsam meg a kutyámat a stabil behívásra?
Behívási módok, amikkel nem értek mindegyikkel egyet, de mások alkalmazzák jól-rosszul:
1. Pórázra veszi a kutyát, kiengedi hosszura, majd kiadja a vezényszót: hozzám -- és berántja a kutyát lábhoz. Utána simi és dicséret. Ezt sokszor ismételni.
2. Kiadni a vezényszót: hozzám és jutalomfalatot nyujtani.
3. Kiadni a vezényszót: hozzám és a kutyával ellenkező irányba futni.
4. Kiadni a vezényszót: hozzám és leguggolni.
5. Kiadni a vezényszót: hozzám és lassan hátrálni a kutyától.
6. Kiadni a vezényszót: hozzám és mutatni a kedvenc játékát.
7. Klikkerhez szoktatás, majd kiadni a vezényszót: hozzám és klikk.
8. Kiadni a vezényszót: hozzám és a horpaszához vágni az összetekert pórázt. A kutya ilyenkor kilencven százalékban a gazdihoz megy, utána simi és dicséret, vagy jutalomfalat.
9. Kiadni a vezényszót: hozzám és egy előre megbeszélt illetővel a kutyát hozzánk zavartatni.
10. Kiadni a vezényszót: hozzám és elbújni a kutya elől.
Kapásból ennyi, majd folytatom...
"7. Klikkerhez szoktatás, majd kiadni a vezényszót: hozzám és klikk."
A klikker NEM behívásra való!!!! Amiről te beszélsz azt kutyasípnak hívják. A klikker teljesen más dologra való. Jó esetben megjelöl vele egy helyes viselkedést. Tehát a te példádból kiindulva: megjelölöd vele azt, h szaglászik, h nem rád figyel. Nem éppen ez a cél.
Mindenesetre a klikkert semmiképpen ne használd behívásnál - főleg ha klikkert utána rendeltetésszerűen szeretnéd használni!
Olvass kicsit figyelmesen.
Irtam az elején, hogy nem mindegyik móddal értek egyet, de vannak, akik alkalmazzák.
Dereng...?
Akkor mi a francért írod le, ha nem értesz vele egyet???
A másik, h nem gondolom, h a klikkerrel való behívást bárki is jól alkalmazhatja hosszú távon. Ha meg rosszul alkalmazza, akkor megint aza kérdés, h miért írod le???
Azért írtam, mert az előttem kérdező nem hitte, hogy van több módszer amiről tudok és kérte, soroljak fel néhányat.
Erre válaszoltam.
Dereng már...?
De attól még senki sincs előbbre, h hülye módszereket írsz.
off. És ezzel a lendülettel le is szállhatsz a magas lóról, mert nincs értelme és nincs alapja ott ülnöd fenn. Dereng már...?
Látom, még sötét van nálad...
Én már leírtam a válaszom.
Mégpedig azt, hogy jobb lenne szakértővel élőben gyakorolni az ilyesmit, mert leírva, elmondva nem ugyanaz.
És azon kívül nem tudjuk sem a gazdi sem a kutya habitusát.
Aki meg itt kérdez, az kap mindenféle választ, jót is és rosszat is.
Ezért mondtam, hogy: szakértő és élőben.
Különben ha nem szólsz hozzám, nem válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!