Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyámat...

Hogyan tanítsam meg a kutyámat a stabil behívásra?

Figyelt kérdés
Már mindenhogy próbáltam. Sokan ajánlották a jutalomfalatot de az sem jött be!:( Fél éves beagle!
2010. szept. 14. 12:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Behívási módok, amikkel nem értek mindegyikkel egyet, de mások alkalmazzák jól-rosszul:

1. Pórázra veszi a kutyát, kiengedi hosszura, majd kiadja a vezényszót: hozzám -- és berántja a kutyát lábhoz. Utána simi és dicséret. Ezt sokszor ismételni.

2. Kiadni a vezényszót: hozzám és jutalomfalatot nyujtani.

3. Kiadni a vezényszót: hozzám és a kutyával ellenkező irányba futni.

4. Kiadni a vezényszót: hozzám és leguggolni.

5. Kiadni a vezényszót: hozzám és lassan hátrálni a kutyától.

6. Kiadni a vezényszót: hozzám és mutatni a kedvenc játékát.

7. Klikkerhez szoktatás, majd kiadni a vezényszót: hozzám és klikk.

8. Kiadni a vezényszót: hozzám és a horpaszához vágni az összetekert pórázt. A kutya ilyenkor kilencven százalékban a gazdihoz megy, utána simi és dicséret, vagy jutalomfalat.

9. Kiadni a vezényszót: hozzám és egy előre megbeszélt illetővel a kutyát hozzánk zavartatni.

10. Kiadni a vezényszót: hozzám és elbújni a kutya elől.

Kapásból ennyi, majd folytatom...

2010. szept. 14. 15:00
 12/19 anonim ***** válasza:

"7. Klikkerhez szoktatás, majd kiadni a vezényszót: hozzám és klikk."

A klikker NEM behívásra való!!!! Amiről te beszélsz azt kutyasípnak hívják. A klikker teljesen más dologra való. Jó esetben megjelöl vele egy helyes viselkedést. Tehát a te példádból kiindulva: megjelölöd vele azt, h szaglászik, h nem rád figyel. Nem éppen ez a cél.

Mindenesetre a klikkert semmiképpen ne használd behívásnál - főleg ha klikkert utána rendeltetésszerűen szeretnéd használni!

2010. szept. 14. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:

Olvass kicsit figyelmesen.

Irtam az elején, hogy nem mindegyik móddal értek egyet, de vannak, akik alkalmazzák.

Dereng...?

2010. szept. 14. 15:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Akkor mi a francért írod le, ha nem értesz vele egyet???

A másik, h nem gondolom, h a klikkerrel való behívást bárki is jól alkalmazhatja hosszú távon. Ha meg rosszul alkalmazza, akkor megint aza kérdés, h miért írod le???

2010. szept. 14. 15:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért írtam, mert az előttem kérdező nem hitte, hogy van több módszer amiről tudok és kérte, soroljak fel néhányat.

Erre válaszoltam.

Dereng már...?

2010. szept. 14. 15:47
 16/19 anonim ***** válasza:

De attól még senki sincs előbbre, h hülye módszereket írsz.

off. És ezzel a lendülettel le is szállhatsz a magas lóról, mert nincs értelme és nincs alapja ott ülnöd fenn. Dereng már...?

2010. szept. 14. 15:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Látom, még sötét van nálad...

Én már leírtam a válaszom.

Mégpedig azt, hogy jobb lenne szakértővel élőben gyakorolni az ilyesmit, mert leírva, elmondva nem ugyanaz.

És azon kívül nem tudjuk sem a gazdi sem a kutya habitusát.

Aki meg itt kérdez, az kap mindenféle választ, jót is és rosszat is.

Ezért mondtam, hogy: szakértő és élőben.

Különben ha nem szólsz hozzám, nem válaszolok.

2010. szept. 14. 16:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Még valami, nem csak "hülye módszert" írtam, de ez is engem igazol, hogy itt írásban sokszor félre lehet vezetni a kérdezőt. Főleg ha lehülyézik a jó módszert is, pusztán kekeckedésből. :-/
2010. szept. 14. 16:06
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! majd meglátom mire megyek vele!:)
2010. szept. 15. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!