Mi a legjobb védekezés kutyatámadás esetén?
Kislányommal múltkor sétáltunk egy nagy kört a lakóparkban és egy kis elágazásnál egy félreeső helyen (ahol lovakat nézegettünk és kis kertek vannak körülötte, emberek nem voltak) a semmiből bukkant fel kettő nyakörv nélküli pitbull és ugatva, hátukon felborzolt szőrrel futottak oda hozzánk, felkaptam a kislányomat (aki 2 éves) és mivel tudtam, hogy futással csak olajat öntenék a tűzre és úgy is utolérnének, ezért úgy maradtam és úgy beszéltem a kutyákhoz mintha a gazdájuk lennék, bár remegtem a félelemtől, kedves hangon beszéltem és nem támadtak meg, de elmenni nem hagytak minket, mert mikor el akartam tőlük sétálni ugatni kezdtek. Az egyikük szinte végig egyhelyben állt és mintha támadásra készen állt volna, úgy nézett minket,a másik körülöttünk futkozott és szagolgatott. Hátborzongató volt, annyira még sohasem féltem. Pár perc elteltével egyre nagyobb léptekben engedték hogy menjünk tovább, így szép lassan "kijutottunk" onnan. Utólag sokat gondolkodom rajta, hogy hogy lehet kivédeni az ilyesmit, nem minden kutya puhul meg a kedves beszédre ebben biztos vagyok...érdemes lenne magamnál gázsprayt hordanom? Az hatásos lehet ilyen helyzetekben? Vagy valaki tud valami jó tippet?
(sajnálom a kutyákat, sosem a kutya a hibás, hanem a gazdájuk, de sajnos sok olyan esetet hallok, hogy kiszökött kutya tépett szét egy kisgyereket, vagy esetleg egy másik kiskutyát akit épp a gazdája sétáltatott stb, szerintem erről nem beszélünk eleget egyébként)
Vannak legálisan magadnál hordható önvédelmi eszközök, de ezek akkor hasznosak, ha nem blokkolsz le. Nálam is van egy spray a kutyasétáltatós táskámban, használnom még nem kellett szerencsére. Más kutyákkal szemben eddig elég volt a határozott fellépés.
Viszont javaslom, hogy jelentsd az esetet illetékeseknek, mert a tulajdonos felelőtlensége, hogy ez a két kutya rátok rontott.
Igazából a legokosabban reagáltál. Lassan ki kell hátrálni, és megpróbálni nyugodtnak maradni. A spray hatásos kutya ellen (is), de tanulni kell a használatát, nehogy magadnak vagy pláne a gyerekednek árts.
Mindenképpen jelezd a terület tulajdonosának, vagy a jegyzőnek, hogy ez történt, mivel a kutyákat a gazdájuk köteles elzárva tartani, ez így kutyával való veszélyeztetés. Mással is megtörténhet, és lehet, hogy nem ússzák meg ilyen szerencsésen.
Mondom ezt kutyásként, 10 éves tenyésztői múlttal.
13 köszönöm :)
azt a sprayt olyan bonyolult használni hogy meg kell tanulni? Nem úgy mint pl egy dezodor sprayt?
14. Na ezek pont olyan dolgok amiket én biztos nem fogok tudni beszerezni :D használni pláne nem tudom hogy kell
A fentiek alapján még a paprika sprayt sem 😂
A paprikaspray és társai nem érnek semmit agresszív állat ellen.
Akinek van hozzá idegzete, annak itt egy élő felvétel róla:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!