Adnának tanácsot Bichon Havanese tulajdonosok? (részletek lennt)
Ezeknek a problémáknak mi köze van a kutya fajtájához?
Alvás: Csak rajtad múlik, hogy bemászik-e az ágyba. Ha másképp nem tudsz érvényt szerezni az akaratodnak, akkor egyszerűen ne tedd lehetővé, hogy az ágy közelébe menjen. Legjobb, ha a kutyust a hálószobán kívül szállásolod el, a szobaajtót pedig ideiglenesen eltorlaszolod valamivel, hogy ne tudjon bemenni. És a hálószoba mindig legyen tabu a számára. Ha már megszokta, hogy oda nem mehet be, akkor az úttorlaszt is meg lehet szüntetni.
A szobatisztaság szintén úgy működik, mint minden más canis lupus familiaris esetében:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
8 hetes, meg előző tulaj??? :-o szaporítótól van, mi? :S
kutyának kint kell kakálni, vidd le, sem rongyra, sem alomra nem szabad szoktatni
ágyra nem kell felengedni, zárd ki a hálószobából, ha vinnyog nem tudomást venni róla
fenekét nem kell mosni, nem kisbaba, megoldja, ha nagyon kakás pospsitörlővel letörlöd
Szia
Az én havanese kiskutyám 11 hetes:-) Mi magunk mellé tettük az ágyát aztán kitettük az ajtó elé, de még mindig látott minket és mikor látta, hogy ott vagyunk és biztonságban van akkor nem problémázott tovább. Szerintem ne kelj föl hozzá este ha sír mert meg kell szoknia, hogy este aludnia kell, uh ha kibírod ne vegyél róla tudomást.
Ha kakis marad a fenekénél a szőre, én minden alkalommal beleállítom egy lavórba és lemosom neki, hogy ne mászkáljon kakis fenékkel a lakásban. Gyorsan megszárad, uh nincs vele baj!
Szerintem amíg nem viheted ki, alom helyett vegyél neki kutya pelenkát (amit leterítesz a földre) és figyeld evés, játék alvás után, ha keresgél tedd rá. Ha sikerül neki nagyon dicsérd meg, ha pedig rossz helyen pisil vagy kakil mondd, hogy fúj és tedd rá a pelenkára, hogy tudja, hogy oda kellett volna. Hamar meg fogja szokni. Van helyhez szoktató csepp a Fressnapfban, abból tegyél pár cseppet a pelusra:-) Hamar megtanulja...
Jó kutyázást! Megkérdezhetem, hogy hol vetted a kutyusodat?
09:13 úgy is kéne mindenkinek ;)
de a tenyésztőt volt gazdának ritkán hívja valaki ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!