Melyik orvosra hallgatnátok?
Az egyik szerint túl gyorsan nő a kutyám(nj),így kevesebb tápot adjak neki,kb. 350gr-ot + kálciumot.
A másik is azt mondta,hogy kicsit puhák a csontjai,de szerinte felnőtt tápot kapjon,mert abban kevesebb a fehérje.Illetve meg akarja nézni azt a kálciumot,amit a másik írt.
Ezen felül,akitől a tápot veszem,az elsőt támogatja,a kutyasulis oktatóm pedig az utóbbit.Teljesen tanácstalan vagyok laikusként!!!!
Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Próbáld meg a Happy Dog GR23-at + GF600-at. Kalciumot ne adj a kutyának,azzal csak ártasz neki. Csirke-farhátat napi 2-t nyugodtan adhatsz neki egy kis rizzsel.
Ne halgass egyik orvosra se!
Csonterősítésre a Forever Natur Min-je a legjobb,azzal se tudsz a kutyának ártani. Csak Ca-ot ne adj neki!
Hidd el,nem a levegőbe beszélek,mi az óriásokat is így etetjük.
Ha az elsőre hallgatsz, akkor úgy h visszaveszel az adagjából, de nem kálciumot adsz neki hanem pl. Cafortant. A túl sok kálciummal sokat árthatsz neki.
A felnőtt táp szintén jó lehet, csak az összetételét kell megnézni. Egy vadász ismerősöm a kezdetektől felnőtt táppal eteti a kölyökkutyáit és teljesen rendben fejlődnek. Bizonyítottan remek munkakutyái vannak. Nem attól függ h az van-e ráírva h "junior" vagy az h "adult"...
Itt egy cikk, érdemes elolvasni:
Köszi utolsónak,hasznosnak tűnik.Tudjátok,annyira nehéz kezdő kutyásnak,úgy,hogy mindenhonnan más okosságokat hall.Itt is nagyon megoszlanak a vélemények,az orvosok közt is,ráadásul van,aki azt mondja,hogy egyik orvos sem mond jót...Nehéz.
Egyébként 4 hós koráig Cibaut kapott,most pedig Trainert + kálciumot.
Na akkor én is mondok egy sokadik verziót :)))
Nekünk azt javasolták, hogy ne medium tápot adjak neki, hanem minit. Ettől nem lesz alul táplált, de nem kezd el eszeveszetten növekedni, mintha mediumot enne. Mi úgy csináltuk mikor kicsi volt, hogy a mini és medium kölyök tápot váltogattuk, és természetesen nálunk is Zöldkagyló kivonat volt a táplálékkiegészítő.
Kedves kérdező, nekem ugyanez volt a probléma a kutyámmal.
Nagytestű kutyáról van szó. Túl "jó" táppal etettem (royal canin - ez egy ellenreklám hely a tápnak :)) a kutyámat, óriási fehérje tartalommal. Meg is lett az eredménye..csontgyulladás, etc. Váltottam kisebb fehérjetartalmú tápra, illetve kevertem rizzsel a kajáját, hogy azért ne legyen nagyon éhes. Nekem is azt ajánlotta a doki, hogy térjek át felnőtt tápra (happy dogot adtam neki), bár az én kutyám nem 5, hanem már 8 hónapos volt akkor.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!