Foxi vagy Jack rassel?
Ki melyiket ajánlaná és miért?
Véleményeket szeretnék róluk hallani.
Ennyi információval nem is tudom melyiket ajánljam.
Te mit tudnál nyújtani a kutyusnak? (Tartási hely,mennyit mozognál vele,mennyi tapasztalatod van kutyákkal,miért pont ez a két fajta került szóba, illetve nem utolsó szempont a "mocskos" anyagiak stb)
A jack russell terrier a foxiból lett kitenyésztve úgyhogy jellemben hasonlóak, erős ösztönű vadászkutyák, nagy mozgásigénnyel, nem kezdő gazdinak valók, határozott következetes nevelést igényelnek mert ha ezt nem kapják meg akkor nagyon könnyen átveszik az irányítást feletted, és az nem lesz jó.
Én a foxiról tudok nyilatkozni. 4 éves korában került hozzánk,mert az előző gazdájának nem kellett...
Elég pörgös kutyus, önfejű is, de kellő foglalkozás mellett jól tanítható. (nálunk könnyen tanult, bár már betanitva került hozzánk) Tehát kb 1,5 óra sétát igényel naponta, plusz a játék. (a miénk ennyivel megelégszik)
Családcentrikus (legalább is a miénk az), imád köztünk lenni, este is körbe járja a házat, hogy mindenki otthon van-e és utána megy csak aludni. De el lehet, hogy a trauma miatt van neki. Rövid szőre miatt bentikutyának ajánlott.
Foxterrier, ha hozzám vágnák se kéne :D szökős, hatalmas mozgásigényű, akaratos, önfejű és ráadásul vadászkutya, tehát megy a szag után
Jack Russelből ismerek hármat, egyik sem problémás. Nagy mozgásigényűek ők is, de úgy látom normálisabbak sokkal, mint a foxik.
Mindketto vadaszkutya, csaladi kutyanak nem valoak.
Vagy ha sportolsz es aktiv eletet elsz, sok mozgast tudsz biztositani max akkor.
De szokosek, makacs fajta.
Mindketto van a kornyezetemben.
Osszes 5ot ismerek mindenhol küzdenek veluk.
Konkretan nagybatyame meg is szokott mar nem tudom hany meteres keritest csinalt de atmaszta. Nem kerult elo. Bar o nem setaltatta. Masik kutya mellett volt sokat játszottak. Labdazott vele. De igazabol mar 8 hetesen is szökött mikor elhozta :O brutal hogy ennyire a verukben van.
Sétálnák, futnák vele.
Gyakran sportolnánk.
El vannak szaporodva a mindenvéle rágcsálok ez az egyik cél amire hásználnám.
Kertesházban lakunk, házúnk mögött erdő, szántók, kaszálók, legelők vannak végig.
De már volt kutyám.
Nekem jack russellem van, magától öl minden apró mozgó állatot, nem kell rá képezni. Én viszont nem nagyon örülök ennek és elég szépen sikerült visszafognom a vadászösztönét. Pici és rövid a szőre, ezért benti, imád bújni, de tényleg nagy a mozgásigénye és bár gyorsan tanul, a szabályokat nem szereti...
Rágcsálók ellen hívj írtót, ha a kutyád mérgezett patkányt fog, bele is halhat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!