Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 éves szuka kutya ivartalanít...

Eger macska kérdése:

6 éves szuka kutya ivartalanítás veszélyes?

Figyelt kérdés
Találtunk egy kidobott kutyát ami be lett vizsgalva és 6 év körüli szerintetek veszélyes lenne az ivartalanitasa? Meghalhat benne?
2022. márc. 16. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Veszély mindig van minden műtétnél. De nem hiszem, hogy ez a kockázat nagyobb egy 6 éves kutyánál, mint mkndjuk egy 1 évesnél.
2022. márc. 16. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szerintem, ha a jó eredményeket mutat a vérvizsgálat is, akkor semmi akadálya, de mindenképp csináltassatok egy labort, hogy képben legyetek a kutyus általános egészségi állapotáról. Ott van a B opcio, a fogamzásgátló, de attól könnyen daganata lehet. Sok boldog gazdis évet kívánok!
2022. márc. 16. 20:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A korával nincs gond, nem idős hozzá. Nyilván járhat veszéllyel az ivartalanítás, hiszen egy műtét, ami altatással jár. De kis eséllyel lehet csak baj, rutin műtétnek számít. Jól felszerelt rendelőbe vidd és műtét előtt legyen kivizsgálva.
2022. márc. 16. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Néhány nappal ezelőtt ivartalaníttattam én is a 7 éves örökbefogadott kutyámat. Megtörtént az előzetes kivizsgálás és minden gond és komplikáció nélkül átesett a műtéten, ma már vígan szaladgál.

A megfelelő kivizsgálásokkal és hozzáértő orvosokkal minimálisra csökkenthető a kockázat. Valamelyik cikkben olvastam, hogy a halálozási ráta 0,1%, ami akkor fordulhat elő, amikor a kutya esetleg valamilyen allergiás reakciót mutat az altatóra, ami a műtét előtt nem látható. Ráadásul a műtéttel járó kellemetlenségek messze meghaladják az ivartalanítás előnyeit.

Csak hogy megnyugtassalak, tavaly a 15 éves szívelégtelenségben szenvedő kutyámat is meg kellett műteni és ő is nagyon jól viselte az altatást és a műtétet, bár őt már modern technikával, géppel altatták. Ahogy előttem írták, vidd jól felszerelt állatorvosi rendelőbe, ahol a modern altatási technikákat is tudják már biztosítani és ne sajnáld a pénzt az előzetes orvosi vizsgálatokra (labor, UH).

2022. márc. 17. 07:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló szerinted mennyiert csinalnanak meg?
2022. márc. 17. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon változó. Nálunk UH, vizsgálat, ivartalanítás 30.000 volt, de van ahol többet kérnek érte, úgy hallottam, hogy van ahol csak az ivartalanítás kerül ennyibe. Kérdezz utána, hívj fel több rendelőt, mert nagyon nagy eltérések lehetnek.
2022. márc. 17. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Én felnőtt, rejtett heréjű kan kutyus ivartalanításáról tudok beszámolni. Kb ugyanakkora seb maradt a pocakján,mint egy szuka kutyánál. 6évesen lett "kigolyózva" 35volt ultrahanggal, műtéttel, gallérral, +2 adag fájdalomcsillapítóval, a varratszedés pedig ingyenes volt. A kutyus jól viselte.
2022. márc. 17. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!