6 éves szuka kutya ivartalanítás veszélyes?
Néhány nappal ezelőtt ivartalaníttattam én is a 7 éves örökbefogadott kutyámat. Megtörtént az előzetes kivizsgálás és minden gond és komplikáció nélkül átesett a műtéten, ma már vígan szaladgál.
A megfelelő kivizsgálásokkal és hozzáértő orvosokkal minimálisra csökkenthető a kockázat. Valamelyik cikkben olvastam, hogy a halálozási ráta 0,1%, ami akkor fordulhat elő, amikor a kutya esetleg valamilyen allergiás reakciót mutat az altatóra, ami a műtét előtt nem látható. Ráadásul a műtéttel járó kellemetlenségek messze meghaladják az ivartalanítás előnyeit.
Csak hogy megnyugtassalak, tavaly a 15 éves szívelégtelenségben szenvedő kutyámat is meg kellett műteni és ő is nagyon jól viselte az altatást és a műtétet, bár őt már modern technikával, géppel altatták. Ahogy előttem írták, vidd jól felszerelt állatorvosi rendelőbe, ahol a modern altatási technikákat is tudják már biztosítani és ne sajnáld a pénzt az előzetes orvosi vizsgálatokra (labor, UH).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!