Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hám vagy nyakörv?

Hám vagy nyakörv?

Figyelt kérdés
Német vizslának aki fel éves és eléggé tanulatlan meg :)) Melyikat ajánlanátok?

2022. márc. 12. 14:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Sokan a retriever pórázt ajánlják. Van ebben tapasztalatotok? Véleményetek?
2022. márc. 12. 15:53
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
Retriever is jó kiképzéshez, nem csúszik le mint az egysoros fojtó. Ha tudod hogy használd / van segítséged, akkor azt ajánlom.
2022. márc. 12. 17:26
 13/22 Maya Bunnyheart ***** válasza:
86%

Retriever pórázból csak ezeket tudom ajánlani, mert a boltban kaphatóak általában túl vastagok és nem jók, nem könnyítik meg a kutya irányítását.

[link]

Az én kutyámnak (borador) trixie nyakörve van, ő szépen sétál láb mellett így ez kényelmes neki.

[link]

Hámot csak akkor ajánlok ha:

- szépen sétál a kutya (akkor mindegy hogy mi van rajta)

- ha egészségügyi gondok vannak pl légcsőszűkületes

- biztonsági okok pl autóban, vagy amikor tűzijátékoznak (nyakörv+hám+1-1 póráz)

- sport pl futás közben akarod hogy húzzon egy kicsit.

2022. márc. 12. 20:02
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyámnak a H-hám vált be, de ő kisebb, és mentett, 2 év kellett, hogy a nyakörvet elviselje. Egy fiatal vizslánál szerintem a nyakörv jobb. Ha futni is akarsz vele, akkor ahhoz viszont hámot használjátok majd.
2022. márc. 12. 21:50
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Mit jelent a tanulatlan? Eddig mik érték? Még sosem volt például sétáltatva?
2022. márc. 12. 23:25
 16/22 anonim ***** válasza:
80%
# 17 Igen azt
2022. márc. 12. 23:39
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Nyakörv.

De miért nyomnà a gégéjét? Ne idegesíts. Ha jól be van állítva, és van egy jó pórázkontrollod, akkor a kutya nem fojtogatja magát a póráz végén. Ha mégis, az a te hibát, akkor irány a kutyasuli!

2022. márc. 13. 06:32
 18/22 anonim ***** válasza:
46%
A hám sztem jobb nem húz el a kutya de nem is fáj neki amikor elhúzzák mint pl a nyakörv
2022. márc. 13. 07:50
 19/22 anonim ***** válasza:
28%

A kutyát NEM KELL ELHÚZNI sehonnan… mikor ertitek mar meg, hogy nem az eszköz a lènyeg, hanem a kutya kézbentarthatósága?!

Huzkodo, akkor jo szarul csinálod ezt a kutyázás dolgot.

Egy normálisan kézben tartható kutya, jó kutya-gazda kapcsolattal még egy cipőfűzön is lazán sétàl!!! Ez legyen inkabb a cél, nem az, hogy mive lehet jobban magunk után vonszolni a kis Fifit, aki kb a gazda létezéséről tudomást sem vesz, annyira cseszik a saját gazdájára ès annak utasításaira!

2022. márc. 13. 13:03
 20/22 anonim ***** válasza:
75%
#19 Nem arra gondoltunk hogy most csori kutyat agyon kell rangatni de egy fiatalabb kutyat igenis el kell huzni mert magatol nem fogja megtanulni hogy mi van neki megengedve es mi nem. Hiaba jo a kapcsolat ha esetleg nem hallgat a szora akkor vissza kell huzni
2022. márc. 13. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!