Kis-közepes testű kutyások! Nyakörvet vagy hámot használtok? Milyen fajta?
Nekem 2 kistestű kutyám van: egy csivava és egy tacskó keverék. Hámot és nyakörvet is használok. Többnyire hámban sétálnak (kirándulásnál, közlekedésnél kizárólag hám), de 10-15 perces egészségügyi sétákon jobb szeretem a nyakörvet. Gyorsabb fel- és levenni. Olyankor úgyis csak a ház elé megyünk "pisiltetni".
Ti mit használtok? Melyiket szeretitek jobban? Milyen kutyátok van?
Jack russelemet csak hámmal viszem ki a házból, a nyakörvekből ki tudja húzni a fejét, fojtót vagy félfojtót nem akarok rárakni. Amúgy nem egy neveletlen "vadállat", szépen sétál pórázon és földutakon szabadon van, nem megy vad után. A hámjait én varrtam és egy van a Colorfundogs-tól (ami jópár éve már megszűnt).
A 20 és 15 kg-os kutyáimat forgalmasabb helyeken nyakörvvel viszem, ha pedig túrázunk mindig van rajtuk hám is, változó, hogy melyikhez van csatolva a póráz. Csak akkor engedem őket szabadon, ha hám vagy láthatósági mellény van rajtuk, nekem az a kattanásom, hogy ha bármi történne, így legalább látják, hogy gazdás kutyák, akikkel foglalkoznak is és kevésbé sétálnának el mellettük.
Kistestű kutyám van (Shih tzu,Boston terrier) és mindkettő hámot kapott.Nagyon könnyen sérül a nyakuk ezért célszerű rajtuk a H hámot használni.
Viszont esztétikailag a nyakörv mutat jobban itthon néha azt adok rájuk akár 1-1 kép erejéig vagy vendégségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!