Hám vagy nyakörv?
Általánosságban ha a kutya jól nevelt tök mindegy.
Kölyköknél, fiatal kutyáknál a nyakörv ajánlott, mivel azzal egyszerűbben irányítható a kutya, jobban kontrollálható ha húz vagy bármi, a hámban kényelmesen húznak. De ha már megbízhatóan sétál tulajdonképpen teljesen mindegy. Ha szeretnél válts hámra, de ha a nyakörv jobban bejön, akkor használd azt.
Mondjuk azért azt is átgondolnám, hogy "én melyiket kedvelném jobban", hogy a nyakam áll fogva húzogassanak, vagy egy mellényke legyen rajtam.
Szerintem utóbbi.
2 kutyám van.
Történt extrém helyzet is, mikor a kutyám egy váratlanul, kerítés mögül ráförmedő másik ebtől úgy megrémült, hogy elemi erővel menekülésre fogta és ettől a hatalmas erőtől simán lecsúszott a fején át a nyakörv róla és elrohant.
Sokkot kaptam.
Úgyhogy még 1 érv a nyakörv ellen.
Mindegyik nyakörv nyomja a gégéjét.
A hám nem nyomja a gégéjét.
A nyakorv az nyakorv, nem tudsz mit csinalni, a nyakan van, ez a lenyege.
Nekunk vastagabb textil nyakorvunk van, fressnapfban vettem, de a kutyam kistestu, nem tudom, hogy nagytestueknel mi lehet a jo. De egyebkent jol birja, mar 1 eve nyuzzuk, semmi baja.
Láttam már gyerekkoromban azt, hogy a kutya kis erőfeszítéssel kibújt a hámból többször is. A gazda a végére már unta és kénytelen volt igen szorosra húzni, de ügyelt rá, hogy ne okozzon légzési gondot, vagy fájdalmat. Így előbb a nyakörv.
Ötös, te meg mehetsz a bánatba, éld ki a hülyeséged máshol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!