Ki lehet valasztani a menhelyi kutyát kep szerint?
Igazuk van. Én is nézegettem egy menhelyest képek alapján. Sok infó nem volt róla, de a képeit nézegetve egyre nagyobb hasonlóságot véltem felfedezni a nemrégiben elhunyt kutyám, és ő közte. Hát élőben már nem volt meg ez az érzés. A kutya végtelenül cuki volt így is, de az első közös séta alkalmával rájöttem, hogy nem ő lesz az én kutyám. Ő pörgött, tele energiával, akinek sportoló, és állandóan túrázó gazdi lesz a megfelelő, én pedig közepesen lusta dög vagyok, és csak szenvedtünk volna egymás mellett.
Szóval igen, a kép még semmi, az élő találkozók, a kutya habitusa dönti majd ezt el. Menj el, nézd meg a kutyust, sétáljatok egyet, töltsetek egy kis időt együtt, és majd csak kisül belőle valami.
En is kep alapjan valasztottam ki a kutyust elso korben, de termeszetesen meglatogattam egyszer meg az orokbefogadas elott es ki is vihettem setalni.
Ha nem lett volna meg a “kemia”, akkor nem ot fogadtam volna orokbe.
Azzal nincs baj, ha kep alapjan valasztasz szerintem, az elso talalkozasnal ugyis kiderul majd, hogy mennyire jottok be egymasnak.
Minden kutya csóválja a farkát és boldog a tekintete,ha jól tartod.Nem ezek alapján fogsz/kell választanod.Ezek alapján nem is fogják kiadni.
Ezeken gondolkozz.:
-Kinti vagy benti tartással? Esetleg kijárós lesz?
Kizárólag kinti tartásra NEM adnak csak nagytestű,hosszú szőrű,felnőtt kutyát.Kölyköt,rövid szőrűt,kis testűt semmiképpen sem fognak.
-Mennyit foglalkoznál vele?
Kiengedni a kertbe nem foglalkozás.Séta,játék,sport,túra aktivitástól és kutya igénytől függően.
Aktív,fiatal kutyát nem fognak adni,ha mindössze annyi foglalkozást tudsz adni neki,hogy kiengeded a kertbe "futkosni".
-Szőr gondozásra mennyi időt,pénzt,energiát fordítanál?
Ha mindre semmi a válasz rövidszőrű kell neked.
Kozmetika igényest nyírni/nyiratni kell.
-Van kutyás tapasztalatod,ha nincs kutya iskolába vinnéd?
Nem mindegyik kutya való kezdő gazdinak és többségük sajnos olyan a menhelyen.Vagy épp problémás..
Bull típusúak kapásból ki vannak zárva kutya suli nélkül kezdő gazdinak.
Ezek minimum átgondolandóak.
Én is kineztem anno a menhelyen egy kutyát. Nekünk akkor már volt egy.
Elvittuk hogy osszeismerkedjenek és rá kellett jönnünk hogy a 8eves menhelyes kutya nem fog játszani a 3 evesunkkel.
Így hiába volt nagyon szimpatikus a kutya számunkra kép és minden egyéb alapján végül egy másikat választottunk akit a menhely ajánlott.
Én azt javaslom nézd meg azt akit kivaladztottal, de ne ragaszkodj hozzá minden áron csak mert az a legcukibb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!