Anyagilag nagyon megéreztétek a különbséget, amikor megvettétek a 2. kutyátokat?
Ez nagyrészt kutyafüggő. Nekem egy 60 kilós kutyám van, rengeteget eszik, a táplálékkiegészítők 2 hét alatt elfogynak, mert akkor adag kell neki stb. Nemrég hazahoztam egy kistestű kutyát, a másik kutyához képest alig eszik, a nyakörv stb. olcsóbb, mint egy nagyobb kutyának. Tehát összességében nincs sokkal több kiadásom. Egyedül az állatorvosnál fizetek többet, bár mivel nem egyszerre viszem őket, nem tűnik fel a plusz kiadás.
Ez mondjuk pénztárcafüggő is. Van akinek 1000Ft is soknak számít, másnak meg nem.
Viszont ha "ki kell centizned" a kiadásaidat, már nem jó, mert lehet, hogy a kutyádnak egyszer komoly betegsége lesz, ami akár több 100ezer Ft-ot is jelenthet pluszban. Ezeket sosem lehet előre tudni.
Az attól függ, hogy hogyan tartod a kutyádat.
A költségek mindenképpen megkétszereződnek.
Mindennapokban nem érzem a különbséget.
De az orvosi költségnél igen. Nem kell ahhoz betegesnek lennie a kutyának, hogy vagyonokat hagyjunk a dokinál. Én pl. pár hónapja másfél hét alatt 150 ezret hagytam az orvosnál (és sajnos nem maradt életben a kutyám). Ez a kiadás egy kutyánál is megterheli a pénztárcám. De én mikor örökbefogadtam őket számoltam ezzel is. Amíg 1% esély is van, hogy a kutyám fájdalom nélkül élhet addig a pénz nem "érdekel", kifizetek bármennyit rájuk. (És nem azért mert teli vagyok pénzzel, inkább én mondok le hónapokig mindenről utána) A másik kutyámnál is egészségügyi problémák vannak már, az ő gyógyszereire is több ezerte fizetek ki minden hónapban.
Úgyhogy igen, én érzem a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!