Használt valaki kutya sebre Dr. Kelen Petmed seb sprayt?
Csekkoltam teafaolaj és boroka, ezustkolloid, mentol, levendula, citromolajat tartalmaz.
A teafaolajat azt írja, hogy mérgező kutyákra nézve a kutyabarát.hu oldal. A menthol, citrom ezek kimaródást okoznának szerintem. Ugyanis a menthol inkább izületekre való, a citromnak fertőtlenítő hatása van, de azért az olaj koncentráció sem mindegy milyen.
Sebeknél első körben a fertőtlenítés, tisztán tartás, és gyulladáscsökkentés nagyon fontos.
Pl. azt sem tudjuk milyen seb? Mert nagyon nem mindegy hogy beakadt valamibe,e setleg egy szöges drótba, vagy egy kullancs csípte seb, vagy fekély vagy micsoda? Hogyan keletkezett? Ha másik kutyával kapott össze nagyon fontos, hogy minél előbb állatorvoshoz kerüljön, mivel veszélyes, nagy a rizikója a hematóma kialakulásának.
Kevés az infó.
De kérdezd meg az állatorvost. A weboldal rendben van, csekkoltam a cégjegyzékszámba is, csak ami eltérő, hogy az igazgató nem állatgyógyászattal foglalkozik, legalábbis a google ezt mondja, egyelőre nem találtam hasonló nevűt, aki állatgyógyászattal foglalkozik, és azért ami jó embernek az nem biztos hogy kutyának is.
Jó dolog a gyógynövény, de azért nem árt egyeztetni, hogy állatoknak mi az ami jó, mert vannak pl. ellentétes hatások.
Pl. a fokhagyma, hagyma embernek jó, de pl. kutyának, macskának veszélyes, mert keringési problémát okoz.
Illetve nem árt ismerni, hogy melyik gyógynövény mire való.
Amúgy pl. a körömvirág gyulladáscsökkentő, és sebgyógyulást segítő,a kakukkfű fertőtlenítő, antiszeptikus. Kérdezz rá állatorvosnál.
* beakadt valamibe-e, esetleg
Bocsánat tipoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!