Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik kutyát...

Eger macska kérdése:

Szerintetek melyik kutyát válasszam? 1.://kepkuldes.com/image/LKtixN 2. ://kepkuldes.com/image/LKtTgY

Figyelt kérdés
1 hónapja meghalt az 1.képen látható kutyám és azóta most kezdem feldolgozni.Az enyik rokonom nézte a menhelyben hogy van olyan kutya ami nekem volt és korban is annyi éves de az a hátránya hogy régen bántalmazva volt és fél, de én olyan kutyát szerettem volna aki csóválja a farkát de ez nem fogja ez a kutya a második képen van szerintetek nagyon hasonlitanak? Velemenyt szeretnék kerni hogy mi legyen
2022. márc. 3. 20:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Nézd, ha sikerül elnyerned egy mentett kutya bizalmát, akit bántottak, az

nagyon szeretni fog téged, de ne azért fogadd örökbe, mert hasonlít az elhunyt kutyádra. Egyáltalán továbbléptél már a gyászon? Készen állsz egy új kutyát beengedni az életedbe? Mentett kutyám van, és úgy örül nekem mindig, úgy riszál, hogy hastáncosnak is elmehetne, eleinte nagyon félős volt, engem egyből elfogadott, de én akkor akartam kutyát, és kész voltam őt kikupálni a mínuszból. Ha úgy érzed, jöhet egy új kutya, vagy akár csak találkoznál vele, menj el, és érezni fogod, hogy mit tegyél, akkor is, ha az az érzés az lesz, hogy még nem állsz készen.

2022. márc. 3. 22:18
 12/15 A kérdező kommentje:
A kutya tőlem 200kmre van és ha ott hagyom akkor olyan erzes mintha az en kutyamat hagynam a menhelyen. A kutyaknak szerintetek jo a menhelyen?
2022. márc. 4. 08:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
És rajta kívül még nagyon sok kutya van menhelyen. Mindet elhozod? Én is kb. minden másodikat hoznám, de ez nem így működik sajnos, hogy szerintem jó-e a menhelyen. Ő egy bántalmazott kutya (ezt írod). Azt gondold át, hogy akkor is fogod-e tudni szeretni, ha a küllemén kívül semmi másban nem fog hasonlítani az elpusztult kutyádra, és képes vagy-e a bántalmazás miatt visszamaradt problémáit is kezelni, mert biztos vagyok benne, hogy vannak, még ha nem is minden látszik elsőre. Az én kutyámnál sem jött elő egyből minden, először csak félt, behúzta fülét-farkát, aztán megjelent a félelmi agresszió, elkezdett rástartolni a gördeszkásokra (csak próbált, mert használom a pórázt), elkezdett válogatni a kutyák között, kit kedvel és kit nem, elkezdte bevédeni a jutalomfalatát (oké, nálam senkivel nem kell osztoznia, de az utcán van olyan kutya, amelyik szemtelenül kunyerál)... stb. És ezek nem egyszerre jelentkeztek. Mikor haladtam valamivel előre, és már kevésbé okozott problémát, előbukkant más csontváz. És mindezek mellett mindenki azt mondja, hogy nagyon sokat változott, javult, amióta velem van, de ez rengeteg türelem és meló. Erre készen állsz? Nem az elpusztult kutyádat fogod visszakapni, ez egy teljesen más kutya, akit ráadásul bántottak. Ha készen állsz a munkára, hajrá, ismerkedj vele, vedd magadhoz, ha nem, akkor inkább hagyd ott, ahol van, még mindig jobb, mint hogyha elhozod és visszaviszed, mert nem váltotta be a reményeidet, oszd meg közösségi oldalon, és add meg neki az esélyt, hogy rátaláljon az a gazdi, aki kész úgy foglalkozni vele, ahogy a kutyának arra szüksége van.
2022. márc. 4. 11:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kedves a rokonodtól, hogy rád gondolt, de részemről ez egy nagyon határozott nem lenne.

- 200 km-re van. Emberektől fél. Hónapokba került mire a gondozókat, akikkel napi szinten találkozik, elfogadta. Még ha azóta tanult is emberi testbeszédet és oldódott, akkor sem 1-2 találkozó kell ahhoz, hogy olyan bizalmi kapcsolat alakuljon ki köztetek, hogy haza tudd vinni. (És otthon is munkás lesz.)

- Te bújós kutyát szeretnél. Ő jelenleg nem az. Nincs semmi garancia arra, hogy valaha bújós lesz. (Fejleszthető, de vannak kutyusok, akiknek az alaptermészete nem bújós.)

- Általánosságban elmondható, hogy nem jó ötlet olyan kutyust magadhoz venni, akiben az előző kutyust látod. Ezzel akaratlanul is, de egy csomó elvárást tolsz a kutyára. Neki stresszt, neked csalódást jelent. (Az más kérdés, ha van egy zsánered :) )

"A kutyaknak szerintetek jo a menhelyen?"

A legtöbb kutyának a menhely csak egy hosszabb-rövidebb állomás az életében. Normális menhelyen annyira nem rossz: kaja, orvosi ellátás, mozgatás, odafigyelés - sokuknak ennyi sem jutott a menhely előtti életében.

Ami még fontos, hogy a menhelyeknek van weblapja, vannak fotók, értelmes leírások a kutyákról. Ahogy megtetszett nektek ez a kutyus, úgy más is beleszerethet.

A "hálás menhelyi" sztereotípiát meg felejtsük már el...

2022. márc. 5. 07:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Részvétem nagyon aranyos.

Ha esetleg örökbe fogadod a menhelyi kutyust hidd el nagyon hálás lesz neked

2022. szept. 27. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!