Szerintetek melyik kutyát válasszam? 1.://kepkuldes.com/image/LKtixN 2. ://kepkuldes.com/image/LKtTgY
Nézd, ha sikerül elnyerned egy mentett kutya bizalmát, akit bántottak, az
nagyon szeretni fog téged, de ne azért fogadd örökbe, mert hasonlít az elhunyt kutyádra. Egyáltalán továbbléptél már a gyászon? Készen állsz egy új kutyát beengedni az életedbe? Mentett kutyám van, és úgy örül nekem mindig, úgy riszál, hogy hastáncosnak is elmehetne, eleinte nagyon félős volt, engem egyből elfogadott, de én akkor akartam kutyát, és kész voltam őt kikupálni a mínuszból. Ha úgy érzed, jöhet egy új kutya, vagy akár csak találkoznál vele, menj el, és érezni fogod, hogy mit tegyél, akkor is, ha az az érzés az lesz, hogy még nem állsz készen.
Nagyon kedves a rokonodtól, hogy rád gondolt, de részemről ez egy nagyon határozott nem lenne.
- 200 km-re van. Emberektől fél. Hónapokba került mire a gondozókat, akikkel napi szinten találkozik, elfogadta. Még ha azóta tanult is emberi testbeszédet és oldódott, akkor sem 1-2 találkozó kell ahhoz, hogy olyan bizalmi kapcsolat alakuljon ki köztetek, hogy haza tudd vinni. (És otthon is munkás lesz.)
- Te bújós kutyát szeretnél. Ő jelenleg nem az. Nincs semmi garancia arra, hogy valaha bújós lesz. (Fejleszthető, de vannak kutyusok, akiknek az alaptermészete nem bújós.)
- Általánosságban elmondható, hogy nem jó ötlet olyan kutyust magadhoz venni, akiben az előző kutyust látod. Ezzel akaratlanul is, de egy csomó elvárást tolsz a kutyára. Neki stresszt, neked csalódást jelent. (Az más kérdés, ha van egy zsánered :) )
"A kutyaknak szerintetek jo a menhelyen?"
A legtöbb kutyának a menhely csak egy hosszabb-rövidebb állomás az életében. Normális menhelyen annyira nem rossz: kaja, orvosi ellátás, mozgatás, odafigyelés - sokuknak ennyi sem jutott a menhely előtti életében.
Ami még fontos, hogy a menhelyeknek van weblapja, vannak fotók, értelmes leírások a kutyákról. Ahogy megtetszett nektek ez a kutyus, úgy más is beleszerethet.
A "hálás menhelyi" sztereotípiát meg felejtsük már el...
Részvétem nagyon aranyos.
Ha esetleg örökbe fogadod a menhelyi kutyust hidd el nagyon hálás lesz neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!