Szerintetek mi lehetne a megoldás erre a problémára?
A kutyám nagyon érzékeny az emberekre. Leginkább abból van a probléma, hogy ha nagyon közel elhalad mellettünk egy ember a járdán akkor képes odavakkantani, ezzel megijeszti az embereket. (Mindig porázon viszem)
Ovoda mellett lakunk és a gyerekeket semennyire nem tolerálja....akiket megugat azok a gyerekek. Nagyon fél tőlük.
Hála égnek nem történt baj ebből, de szerintetek mennyire mennyire vagyok felelős ezért?
Én úgy gondolom, hogy egy szülő dolga elmondani a gyermekének hogyan viselkedjen, ha elmennek egy kutya mellett.. vagy legalább nagyobb ívben kerüljenek ki... Ha tehetem mindig kikerülöm az embereket, de ha nagyon szűkös a járda akkor nem tudok mit csinálni.
Közömbösítés, amit neked el kellene érned.
Ha jön valaki, megállsz, leülteted, eleinte lehetőleg ne közvetlen azon az oldalon, ahol elhalad valaki, Találd ki, mivel tudod ebben a helyzetben magadra vonni a figyelmét.ha nem ugat, jutalom, dicséret.
Nincs gyors lehetőség erre. Gyakorlás-gyakorlás.
Hát rosszul tudod #4.
Magyarországon évtizedek óta nincs álltalános szájkosár kötelezettség köztereken (kivétel a tömegközlekedés). Sem méret, sem fajta szerint.
Egyedileg veszélyesnek nyilvánított kutyáknál (ami egy hosszabb jogi procedúra, nem az hogy Pistike azt mondja az utcán hogy ez túl nagy, szájosarat rá mert feljelentem) van többek között szájkosárban sétáltatásra kötelezve a kutya. Semmi más esetben.
Hogy az adott kérdésről is szó essen, ahogy fentebb is leírták a közömbösítés a kulcs. Én kérnék segítséget trénertől az elején, a helyes technika elsajátításáig. Hosszabb folyamat lesz, de sok munkával meg lehet oldani a problémát. Mekkora kutya?
Miert kellene minden kutyanak szeretnie a hulye embereket? :) Szerencsere nekem nagy kutyam van, a hitvany emberek messze kerulnek :)
Hagyd a kutyadat, o majd erezni fogja, hogy kivel akar baratkozni es kivel nem.
Köszi a kommenteket.
Városban lakunk szóval a tabla nem játszik. :)
Keverék kutyam van, bordercollie es puli keverék. Alapból nagyon bizalmatlan minden emberrel, nagyon gazdis.
Voltunk már vele trénernel, mert egyszer rátámadt egy nagyobb kutya, azóta lett ilyen felős.. annyit sikerült vele haladni, hogy már mer játszani más kutyakkal, de minden élesebb hangra vagy hirtelen mozgástól megijed.. a gyerekek meg pont ilyenek.. hangosak es hirtelen mozognak 😅
Ma az ülős-jutis tanácsot kipróbáltam és egész szépen jött mellettem,nem volt annyira befeszülve.
Azt erzi,h nem tudod megvedeni.
Nem vallalod aki kazatviselo szerepet minden helyzetben.
Zebran az auto es a kutyakozt haladsz at ugye??? Mert ez a helyes.
Az autó és a zebra között? Az vicces volna és csak akkor működne, ha épp egyirányú utcában halad át, lévén a legtöbb átkelő kétirányú. először jobbról, majd középtávtól balról jön a forgalom. félúton cserélgetni meg nettó hülyeség volna e miatt, eleve nem andalog, hanem tempósan halad az ilyen helyeken át az ember, ergo nem lehet mindig a forgalom és a kutya között. Az meg alap azért, hogy ha úttest mellett haladunk, akkor a kutya van "belül".
Ha trauma érte (az említett támadás), akkor egy kis rehab ráférne trénerrel, de a bizonytalanság benne marad, ami nem baj, de a félelmi agresszió neki is nagyon stresszes, érdemes lenne foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!