Kicsilanym kérdése:
Fel lehet jelenteni valakit azért, hogy ha a VAD kutyáját póráz nélkül sétáltatja? Vagy van-e valami megoldás erre a problémára?
Figyelt kérdés
Már többször előfordult, hogy az én kutyámat megtámadta a szomszéd kutya mert nem volt megkötve, a környékbeli kutyákat is támadta már meg.2016. ápr. 23. 14:12
1/5 anonim válasza:
Jegyzőnél, vagy, ha van, köztereseknél feljelentheted. Kutya a szabályos törvény szerint közterületen csak pórázon vezethető. Az udvarról kitámadó kutyánál pedig a gazda kötelessége megakadályozni, hogy ne jusson ki a kutya közterületre felügyelet nélkül.
2/5 anonim válasza:
Ez engem is érint :-( Többen vagyunk, akik kistestű, idős kutyáinkat pórázon sétáltatjuk, borjú méretű ebek meg szabadon rohangálnak, a kicsik félnek. Többször kértük a gazdáját, legyen szíves elhívni, először "csak" odajött a kutyájával, ma már "rá is küldte". Hogy lehet be/feljelenteni, ha semmit nem tudunk róla.
3/5 anonim válasza:
Igen fel kell jelenteni. Az enyém épp a normáis viselkedést tanulja, és ha neki menne egy másik kóbor kutya, akkor visszaesne megint egy sz.r álapotba. Aki kutyat tart, tartsa felelősséggel, ha agresszív akkor minimum póráz..
4/5 anonim válasza:
Nem kóbor kutya, akitől félnek a kicsik. A gazdája békésen ül a kocsma előtt, a kutyája meg a parkban össze-vissza járkál, ma már járókelők után is loholt acsarkodva.
5/5 anonim válasza:
Sajnos sok felelőtlen gazda van. Nekem is kistestű kutyusom van és egy ember póráz nélkül setaltatta a kutyáját. Mikor meglátott egy másik kutyát nekiment és szabályosan ketté tépte. Bele se merek gondolni hogy mi történt volna ha nem sikerült volna időben felrakni a kutyámat egy kocsi tetejére. Szörnyű hogy ezek az emberek mennyire nem gondolnak bele abba hogy mi van ha pl egy kisgyerek játszik ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!