Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokan miért nem a kutya...

Sokan miért nem a kutya érdekei szerint választanak kutyát?

Figyelt kérdés
Csomó olyan kérdés van, hogy tarthatok-e panelban németjuhászt, border collie-t, stb. és kirakhatom-e a kertbe télre a rövid szőrű tacsimat vagy csivavámat... Én elhiszem, hogy mindenki vonzódik bizonyos fajtákhoz, de miért nem úgy választanak kutyát, hogy tudják, hogy náluk milyenek a körülmények, ahhoz képest milyen kutya fajták jöhetnek szóba, és ahhoz választanak? Miért kell nem arra a helyre való kutyákat olyan sokszor erőltetni? Mit gondoltok erről?
2010. szept. 12. 09:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Amúgy mint előbb kifejtettem, aki lakásban nem tudja kielégíteni a kutya igányeit azt kint sem fogja tudni. Mert a kutya nem fogja magát egyedül lefárasztani ugyanis neki az ember a társa, rá vár. Tehát ha nem tudod az igényeit kielégíteni akkor az nem azért van mert nincs kerted hanem mert nincs elég időd, és akkor ketes házzal sem illik hozzád az adott kutya. A legtöbb kutyának, főleg az ilyen munkakutyáknak a gazda a minden és akkor is boldogok ha egy kis lyukban élnek vele együtt, míg ha kiraknák a nagy kertbe akkor nem lenne neki jó.
2010. szept. 12. 15:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy megkérdezik, jó e annak a fajtának x helyen, pont, hogy a kutya érdekeit is nézik. Az illetőnek van egy elképzelése, de lehet nem volt még olyan fajtájú kutyája és várja a tapasztalatokat, véleményeket. Nincs ezzel semmi baj. Amúgy a hely gyakorlatilag mindegy. Sokkal fontosabb, hogy milyen a kutya mozgásigénye, természete és, hogy ez mennyire egyezik a gazdi habitusával. Egy vizslát is lehet panelban tartani, ha a gazdája szeret mozogni, túrázni és szívesen sétálna vele napi több órát.

Egy kutyának az a legjobb, ha a gazdival lehet (vagyis bent). Ráadásul egy aktív, mozgékony kutyának az semmire nem elég, ha a kertben van. Ugyanúgy el kell vinni sétálni és aki a kertben tartja a kutyáját sokszor nem foglalkozik vele eleget, mert azt mondja, hogy a kertben úgyis tud rohangálni és leköti magát. Ez egyáltalán nem igaz.

A lényeg, hogy mennyit tudunk alapból foglalkozni a kutyával és vele lenni, nem pedig, az hogy mekkora területen él.

2010. szept. 12. 15:22
 13/14 Aelien válasza:

Dantesnek címezve:

Habár TUDOM, hogy ez a kérdés a kutyatartásról szól (mert NEM vagyok hülye), Neked csak annyit:

Úgy örülök annak, és annyira boldoggá tesz, hogy TE, Dantes, ennyire OKOS vagy! DE: többet érnél, ha jóság is lenne Benned. Mert amilyen stílusban Te Itt megnyilvánultál, én még Hitler kutyáját sem bíznám Rád. Milyen szeretetet tudtál így adni a kutyádnak, ha ennyi düh és gyűlölet van Benned?

2010. szept. 12. 19:48
 14/14 A kérdező kommentje:
nem a négyzetméterekre gondoltam elsősorban, hanem a hidegre, melegre, arra, hogy egy kis vagy rövid szőrű kutya pl. télen jobban fázik a kertben, mint egy meleg bundájú kutya... pl. a nagybátyámék kaukázusijára télen ráesik a hó, az sem zavarja, kint alszik, majd megrázza magát és semmi baja... ha egy tacsit kiteszel, még ha meleg házat is csinálsz neki, ha kimegy a hóba, fázni fog, lehet, hogy lépni sem tud, ha olyan pici.. egy husky-t tartani meleg éghajlaton pl. szerintem nem ideális, mert a kutyának nyáron nagyon melege van, ilyenekre gondoltam.
2010. szept. 12. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!