Miért kakál a kiskutyánk az ágyra, ha nem vagyunk otthon és mi a megoldás?
Sziasztok!
Van egy 12 hetes kiskutyánk 2 hete van velünk. Eddig betegség miatt szinte minden nap vele voltunk otthon, csak bevásárlás miatt hagytuk egyedül akkor nem is volt gond.
Hétfő óta mindketten dolgozunk a párommal. Ő délután 2re haza ér tehát 6-7 órát van egyedül azóta. Ha otthon vagyunk akkor szépen végzi a dolgát, de most minden nap arra ment haza a párom hogy az ágyra kakált, össze pisil mindent és ma már rongált is. Biztos az egyedüllét miatt csinálja. Szeparációs szorongás lehet? Hogyan tudnánk segíteni neki, hogyan tudjuk orvosolni a problémát? Köszönöm a tanácsokat!
Március 1-jén megyünk a 4. oltásra, minden kötelező oltása megvan, úgyhogy mielőtt lekapnátok az embert a 10 körméről...
7 hetesen kapta a parvot, 9 hetesen az első kombit, 11 hetesen a másodikat és most megyünk jovoheten.. Szóval kedves utolsó pont 13 hetesen fogja megkapni a a veszettség elleni oltást. Remélem kielégítő választ kaptatok, hogy miért nincs oltva a kutya rendesen.
Az állatorvos tanácsolta, hogy csak a veszettség után menjünk ki.
Elolvasva az első oltásos kommentem tényleg kétértelműen fogalmaztam, nem az a helyzet hogy egyáltalán nincsenek oltásai hanem a veszettség nincs még meg, és ezáltal orvosi javaslatra nem mentünk ki.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy így nem kellett volna nekem esni főleg úgy, hogy tényleg minden határidőt betartva visszük a kicsit orvoshoz. :(
Hat, jo hulye tanàcsot adott az orvos. Igy lesz egy hermetikusan lezàrt kutyatok, amelyik a korai szocibol teljesen kimaradt.
De remelem, akkor azt is tudod, hogy a veszettseg elleni oltas, a beadas utani 29. napon valik csak ervenyesse. Nehogy kividd akkor 4 honapos kora eott, hàtha mèg napfèny èri szerencsetlent. Jujjjmilesz!!!!
Plusz, remélem azt is elmondta az orvos, hogy bármilyen virust be tudtok vinni cipötalpon is a lakàsba.
Gondolom, akkor kint hagyjàtok mindig a cipotoket, vagy hermetikusan lezàrjàtok és hipoval mostok fel minden hazaérkezès utàn (parvora pl domestos nem jo csak a hipo es egyèb korhazi fertotlenitesre alkalmas vegyszerek). Gondolom, ezt is elmondta…
Jesszusom ne reagáld már így túl. Én először 14 hetesen vittem utcára a kutyámat, ahogy sokan mások is teszik, mert a második kombi oltás után illik 2 hetet várni, hogy teljes legyen az immunitás. Szocializációból nem maradt ki, mert addigis sokszor jöttek át hozzám a barátaim, rokonaim, azóta pedig minden nap sétálunk, hétvégente kutyás foglalkozásra járunk, semmi baja a kutyának, barátságos, magabiztos (az elején volt csak félénk, de a legtöbb kiskutya 3 hónaposan az, hiszen még minden új neki).
Lehet neked megérte egy esetleges halálos betegség kockázatát az, hogy 2 héttel előbb kividd, de nem mindenki ilyen felelőtlen. Azért azt állítani, hogy egy 14-16 hetes kutya már lekésett a szocializációról, nettó baromság🤣Egy 3 hónapos kölyökről beszélünk, még nagyon sokáig formálható egy ilyen idős kutya.
KÖSZÖNÖM, hogy leírtad helyettem.
Jah, az ilyen városi kutyásokat beszaratjàk a profitorientàlt dokik.
Mindegyik eddigi kölyköm jött 8-9 hetes korától mindenhova. Na, nem is ilyen félénk (idegbeteg) városi Fifik, mint akikről szó van…
Mondjuk az is számít, hogy mindegyik törzskönyves, úgyhogy az anyai immunizáció ès az oltási sor időben elkezdése adott folyamatos védelmet a HALÀÁÁÁLOS fertőzések ellen. Élnek es virulnak.
Uristen, de mondok durvábbat, az összes tenyésztő ismerősöm komplett almokat visz el szocizni idegen helyekre 5-6 hetes kortól. Sőt, döbbenet, az edzőm, aki egyben tenyésztö is, kihozza már 5 hetes kortol a kölyköket a pàlyára… ursiten, ezek a feleltolen tenyesztők, a teringettét :D
Remelem, ti nem vagytok olyan felelőtlenek, mint mi sportkutyások, es hipoban mostok este lábat (de minimum a cipotalpakat jol lesuvickolni!!!!! barmit behurcolhattok rajtuk, NE legyetek olyan felelőtlenek, mint a hozzáértő, rutinos kutyások és tenyésztők, mert még a végén HALÁLOS beteg lesz a Pupika) 😂😂😂😂😂
Nem veszed észre hogy saját magadat járatod le ezzel a hozzáállással?
Menj és sportolj a kutyáddal, hátha megnyugszol tőle.
Tehát 15 hetesen fogod elkezdeni szocializálni, szobatisztaságra nevelni? A veszettség elleni után 2 héttel?
Az ugye meg van, hogy 4 hónapos korig van a szivacs korszak? Amit eddig tabul, az egy életre rögzül. Ha nem kap ingert most, azt sosem fogod tudni pótolni. Ha azt tanítod neki most, higy a lakásba, az ágyra szarjon, az egy életre rögzül.
Mitől félsz? Hogy a városban megharapja egy veszett róka? Évtizedek óta nem volt veszett kutya/macska itthon! Jó pár évente van 1-1 veszett vadállat is csak.
De mindegy is, a te döntésed. Szerintem végtelenül gusztustalanok és igénytelenek azok, akik benti szarásra nevelik a kutyájukat. Szerencsére nem nekem kell veled egy házban élnem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!