Tényleg olyan rossz a pelenka?
10: senki sem írta, hogy nem hordja le. De munka közben nem tudja lehordani. Sajnos sokan nemcsak 6-8 órát dolgoznak. Ettől még nagyon sok lakásban tartott kutyának kifejezetten jó helye van. Kertes házban is lehet szarul tartani. Nem ettől függ se a szeretet, se a törődés, se az odafigyelés.
Az éjszakai pisilés is tök hülye példa. Egyrészt nem alszom 12 órát :D és azért, mert éjjel 6-8 órát nem pisilek, még napközben nem bírom 6-8 órát, amikor fent vagyok, eszem, iszom.
Most ha megsértődik rajta ha nem ez a gondolatmenet egy nagy ostobaság.A kutya is vissza tudja tartani a vizeletét és semmi baj vele,ha azt egy egészséges ideig meg is teszi.Egészséges kutyának ez nem is okoz gondot.
Nem az a megoldás,hogy pelenkát raksz hanem az,hogy sűrűn lehordod,ha már kellett a kutya kert nélkül ez teljesen jogos.
Az ilyen kutyák szokták végig hugyozni a fressnapfot mikor megyünk tápot venni.Nem tudja mit jelent vissza tartani,mert sose kell neki még otthon se egy órát se.🤷🏼♀️
Nem rossz dolog a pelenka,de ha valaki indokolatlanul használja csak a kutyának is árt vele.
Ha több mint 6-8 órát dolgozik akkor minek a kutya? Főleg panelház ahová 12 órákat be van zárva? Nem vagyok híve a kertben tartasnak,de ez b*szottul egészségtelen a kutyának.
Így persze,hogy keres egy ostoba alternatívát,de az hogy beválik még nem jelenti,hogy jó dolog is.
Az tartson kutyát akinek van ideje rá,hát mi értelme annak,hogy 12 órát dolgozol + oda vissza út utána meg hulla fáradtan ESETLEG hajlandó vagy levinni egy 30-60 perces sétára.Már,ha nem egyszerűbb pelusra ítélni címszóval,hogy az neki is kényelmes..
Agyf*sz hogy igaza lesz a sok kommentelőnek és tényleg így tart a legtöbb városi kutyát.Én eddig futtatóban is csak normális gazdákkal futottam össze,és szikla szilárdan állítottam,hogy ááá dehogy tart városi kutyát rosszul.
Hát ezek szerint mégis.Kell a kutya,de idő és kedv nincs rá.Sok értelme volt beszerezni.
Nekünk pl volt kutya ajtónk kertesben.Akkor mentek ki a palotapincsik amikor akartak.Aztán vissza.
Én se be se ki nem zártam soha kutyát.Nem is tartottam volna mondjuk kutyát,ha annyira nincs időm,hogy több mint a fél napom csak munkából áll.8 órában dolgozom,és amellett még reális is.
Pelenka idős kutyának kellett,mert nem tudta vissza tartani.AZ AJTÓIG.Inkontinencia,de így is mellé ment gyakran.Vagy nem jutott el addig sem.
A pelenka nem rossz,de ez a fajta felhasználása igen.Utána sajnos időbe telik leszoktatni róla.De nem is lehetetlen.
Ha nem folyamatosan akarod használni akkor szoktatás alatt tökéletes arra,hogy kevesebb legyen a baleset ameddig nem vagy otthon.
De ez a 12 órás melós sztori tényleg hajmeresztő,a kutyának kell a séta.Ha a gazdi dolgozik 12 órát,utazik egyet,még alszik mellé 8-at máris semmi idő nem jutott a kutyára,hiszen 24/21 órád elment és erősen kétlem hogy abban a maradék 3-ban akár egy egész is a kutyára menne el.Így kár volt szerencsétlent beszerezni,EZ a fajta városban tartás (mi is városban lakunk,nincs kert..) valóban egyfajta kínzás.Megértem így,hogy miért van mindenki leszólva ha azt mondja,hogy panelban tart állatot.Azonnal azthiszik ilyen véglény mindenki,pedig nem.:)
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11603112-kut..
Persze,hogy van sok ilyen nyomorult.Sajnos talán több mint normális gazda.Nem csak a kertben tartók közt van olyan aki tojik a kutya igényeire.
Én mindig mondtam: nem az a lényeg,hogy hol tartod hanem hogy hogyan.
Ilyen gusztustalanul se jó.
És akkor csodálkozom,hogy nem adnak ki albérletet kutyával,vagy 2 helyett 3 kaucióval.Kössz..
Elfoglalt az ember,de kutya az kell.Szobatisztaság meg azt takarja,hogy pelusra pisil a felnőtt egészsézes állat.Az ilyeneké vonyít egész nap.Szomszédnak is van egy Vizslája az se hiszem,hogy naponta 1-nél többször kijár..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!