Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel mossátok a mosipelust /...

Mivel mossátok a mosipelust / textilpelenkát hogy ne legyen büdös? Elsosorban kornyezetbarat megoldas erdekelne. Tobb mindent kiprobaltam de mosas utan megis rossz illatuak a pelusok.

Figyelt kérdés

Ahogy en csinalom:

A kakis pelenkarol lemosom a kakit, a pisiset ugy ahogy van, dobom az vodor aztatovizbe. Az aztatovizbe egy kanal mososzodat es 2 csepp teafaolajat teszek.

Mosaskor leontom az aztatovizet, es a mosogepbe teszek

3 kanal mososzodat es

2 kanal natrium perkarbonatot, oblitotartalyba

fel dl ecetet es 8 csepp teafaolajat.

Napon szaritom, kivasalom, es tokeletesen feher es foltmentes de szaga van.

Probaltam mar szodabikarbonat is tenni az aztatovizbe vagy mososzerrel mosni vagy Sanytol fertotlenito mososzeradalekot hozzaadni a mosashoz de az eredmeny akor sem lett jobb.

#pelenka #Textilprlenka #Büdös pelenka
2021. szept. 12. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld ki az ahimsa mosóparfümöt.
2021. szept. 12. 07:40
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Hány naponta mosod?

Én minden 3.nap, előmosás nátrium-perkarbonát, a mosás mikor mi, mosószóda, mosódió vagy csomagolásmentes boltban vásárolt mosószer, öblítésnek mosóparfüm.

A belsők 60, a külsők 40 fokon. Nem büdösek. Néha kapnak egy mélytisztítást.

2021. szept. 12. 07:42
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
A 2-es vagyok, én is az Ahimsa mosóparfümöt használom, amit az egyes írt.
2021. szept. 12. 07:42
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

Próbálj egy mélytisztítást.

[link]

2021. szept. 12. 08:20
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Már nagyjából minden boltban lehet kapni növényi alapú öblítőket,a többsége nem drágább, mint a sima. Miért nem próbálsz ki inkább valami ilyet?
2021. szept. 12. 08:33
 6/9 anonim ***** válasza:
27%
Ennyi vizet elhasználni már eleve nem környezetbarát a lakóhelyeden.
2021. szept. 12. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

#5, mosható pelenkához nem használunk öblítőt, mert rontja a betétek nedvszívó képességét.

#6, a pelenkák mosása még mindig kevesebb vizet fogyaszt, mint az eldobhatók előállítása, másrészt az eldobható használat után kuka, míg a mosható 2-3 gyereket simán kiszolgál születéstől szobatisztulásig, mielőtt tönkremegy. Arról ne is beszéljünk, hogy 2-3 gyerek menni elfobható pelenkát használ el ugyanannyi idő alatt…

2021. szept. 12. 09:10
 8/9 anonim ***** válasza:
81%

6-os, ez már rég lejárt lemez.

Mire az eldobható pelenkát előállítják, ideszállítják, aztán hulladékként kezelik, addig sokszor annyi víz és erőforrás megy el...

2021. szept. 12. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

2 naponta mosok, ha 3 napra húzódik, akkor félidőben csinálok csak egy öblítést.

Ami fontos: előmosás+60 fokos hosszu mosás+utóöblítés.

Illetve nem kell áztatóvíz tároláshoz, kifacsarod aztán megy a vödörbe. Írj nyugodtan pm, az elején nekem is budik voltak.

2021. szept. 12. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!