Melyik verzió lenne jobb, ha egy 3 fős területvédő kutyafalkáról van szó?
Több kan is lehet, ha le van fektetve a rangsor. Erdélyben se 1 kan van a juhok mellett... Mégsincs baj.
Esetleg 2 ivartalan kan, plusz egy ivaros. Vagy 3 ivartalan.
Az ivartalanított kan már nem kanoskodik, megférnek egymás mellett.
Nekem 2 ivaros kan volt otthon. Megfelelő neveléssel nincs ott se probléma.
Szóval nem kell démonizálni az ivaros kanokat. Sokszor úgy írnak itt a gyk-n, mintha minden egyes kan maga lenne az ördög.
Pedig nincs velük semmi baj. Csak nevelni kell, és az egyiknek el kell ismernie a másikat főnöknek. Akkor nincs semmi baj.
És persze a fő fő a gazda.
A kan állítólag csak akkor őrzi a területet, ha ivaros és még jobban, ha van mellette szuka, mégha ivartalan a lány, akkor is, mert neki az a fontos, hogy lány kutyája legyen, akit védhet.
A szukák elvileg ivarosan és ivartalanul is jobban védik a területet a kanoknál, mert a kanok inkább a szukákat védik,nem is annyira a területet, inkább csak azt a területet, ahol a szukák területe is van.
De a szukák is jobban védenek, ha van mellettük egy kan, mert úgy magabiztosabbak.
Ha több kan van, jobban egymással vannak elfoglalva, ki az erősebb, nem a területvédelemmel. Persze vannak békés kanok, meg meg lehet "beszélni" velük a dolgokat, de én biztosra mennék.
A cél pedig, hogy egymással békességben legyenek, egymásból erőt, bátorságot merítve közösen egy falkaként összenőve védelmezzenek.
E gondolatmenet végén jutottam arra, hogy két szuka + 1 kan.
Azért mondom, hogy egy kan lehet, vagy mind szuka.
Túltárgyaltuk.
Köszönöm a szavazatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!