Boxeresek, milyen őrzővédő, személyvédő, területvédő a kutyátok?
Nekem boxosom van, saját (: Mi egy szerencsétlen, véletlen becsúszott házi szaporulatból hoztunk, de vittünk a gazdáknak tejport és tápot, szóval egészségesre sikerült neveltetni a puppert (:
Az enyém nagyon ösztönerős. Még csak 1,5 éves, éppen hogy ismerkedik az ŐV-vel, de imádja. Ő egy szálkásabb, hosszabb lábú és orrú típus. Nagyon mozgékony, fog, mint az ördög :"DD Egy hurkát már szétkapott, pedig nem hagytam, hogy rágcsálja.
A területvédés éppúgy megvan benne, mint bármilyen más munkakutyában. Csak akkor ugat, ha valaki piszkálja a kerítést, de amúgy is benti kutya.
Teljesen megbízható, ha nincs munka, akkor tökéletesen eltud játszani bármilyen kutyával, nagyon barátságos, hízeleg mindenkinek. Imádják az emberek, meg ő is őket (:
Emellett Agilityzik, ami szintén bizonyítja, hogy nem fáradékony, nagyon gyors és figyelmes kutya.
Sokat kell keresgélni ahhoz, hogy megtaláld az újféle, alkalmatlan, felefej kutyák között a sportos boxikat, de biztosan léteznek tenyésztőnél is.
Megvédi a gazdáját, ha megfelelő az idegrendszere és nem gyáva. Nem kell ahhoz őrző-védő képzés. Az inkább ahhoz kell, hogy ne marcangoljon és eresszen, ha a gazda azt akarja.
Területvédelemre alkalmatlan, mivel rendkívül fázós és eleve játékos, barátságos fajta. Jó időben azért tud őrizni, ha olyan.
Még nem igazán kötöttek belém. Kevesen kötnek bele az emberbe, ha egy kutya van az oldalán(attól függetlenül, hogy milyen fajta), de szerintem lenne egy kis hörr-morr, ha pedig eldurvulna a helyzet közbelépne. Kinézem belőle, de ha lehet, inkább megakadályoznám. Ha megharap valakit, nagyon megszívnánk, ŐV tanítás ide, vagy oda, nagyon csúnyán meg kéne harcolnom azért, hogy ne altassák.
Mindenesetre ha sötétedéskor megyek valahova és valaki nagyon gyanús lenne maximum felugattatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!