Talán veszett? Ma jöttem hazafelé a suliból és találkoztam egy husky kutyával, aki elképesztően szelíd és nem is akar elmenni mellőlem. Egészen hazáig jött velem, és már itt van kb 3 órája a kutyáim ugatják de őt egyáltalán nem érdekli
Figyelt kérdés
Nem is ugat vissza. Szüleim is próbálták elzavarni, de nem megy el azt olvastam ha ilyen rendkívül szelid akkor veszett is lehet2022. febr. 21. 16:41
11/17 anonim válasza:
(off)
Egszer seta kozben odajott hozzan egy kislany husky. Gyonyoru kutya volt es tok fiatal. Biztos voltam benne, hogy csak elcsatangolt vagy eltevedt ... lespanolt a kutyammal es mar eppen azon gondolkodtam, hogy valami madzagot teszek ra es hazaviszem, de jott egy masik kutyas es a husky tovabb allt. Napokig a fejemben volt - annyira hazavittem volna :)
12/17 anonim válasza:
Evek ota nincs veszettseg betegseg az orszagban ... van sertesinfluenza, van madarvirus, de veszettseg egyaltalan nem jellemzo (szerencsere).
13/17 anonim válasza:
Fel kell hívni az ebrendészetet ki mennek meg nézik , hogy van-e chip benne és ha igen meg keresik a gazdáját , ha nincs akkor a helyi menhelyre kerül és ott jelentkezhet érte a gazdája, ha nem teszi meg x időn belül akkor pedig örökbe adhatják
14/17 anonim válasza:
Én a rókáról tudom/halottam hogy ha nagyon bátor mármint emberhez közel megy akkor veszett mert a vadon élő állat alapból fél az embertől de ha veszett akkor bátrabb azt nem tudom miért...Volt mikor pecáztunk folyón és nem tudtunk lerázni egy rókát jött kaját kunyerálni stb...De mondták hogy sok pecás adott neki már enni és megszokta az embert az is lehetett, hogy azért nem félt...
15/17 anonim válasza:
A huskykra jellemző az önsétáltatás és az, hogy nem ugatnak. Minket is követ egy néha, semmi hangja és barátságosnak és nyugodtnak is tűnhet avatatlan szemnek, de ő pl be van feszülve kicsit és látszik hogy domináns. Bár ha nem kutyával lennék akkor valszeg nem lenne ilyen. A veszettség egyébként nagyon ritka, még rókáknál is, a kutyák oltása pedig kötelező. Neki is szinte biztosan van, egy huskyt nem szoktak kirakni.
16/17 anonim válasza:
#14 sok róka igen, megszokja az embert, és főleg a fiatalok nagyon bátrak, már-már pofátlanok szoktak lenni. Nagyon kicsi a valószínűsége veszett rókának.
17/17 anonim válasza:
Vadonélő állatoknál lehet ilyesmi a tünete, de egy társállatnál ez teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!