Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hónapos golden kutyink...

3 hónapos golden kutyink sokszor megharapta és morog a gyerekekre. Ez normális??

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos golden kutyink, viszont tök sokszor megharapta a gyerekeket és morog rájuk(nem játékból) tök csalódott vagyok, mert direkt azért választottunk ezt a fajtát mert azt olvastam róluk h igazán gyermekbarát, és toleráns kutyák... Félek h ahogy nől ez csak rosszabb lesz ☹️ hogy taníthatnánk meg neki h ezt nem szabad??
2022. febr. 7. 07:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
98%

Annyira nem értem ezeket a kérdéseket. Komolyan mondom, itt a gyakorin valahogy minden kiskutya maga a démon. Nem egy kutyám volt már, most is itt rohangàl a 12 hetes kicsi a lábam alatt, de soha az életben nem volt ilyen gondom. Pedig volt köztük staffi is, tacskó is, labi is (ezek még gyerekkoromban), most meg mudik. Soha, de soha nem volt ilyen gond.

Ezért azt gondolom, hogy keveset foglalkoztok vele. Ugye az alap, hogy kölyök labi bent van, a csaladdal, ugye?! Még véletlenül se kinti kutya?! Plusz a picikkel azért elég könnyű. Pörögnek egy 4-5X fél órát a nap folyamán, aztán kidőlnek kaja után (napi négyszer esznek még ebben a korban€). Szóval csak arra tudok gondolni, hogy nincs 4-5ször 20-30 percetek a kiskutyára, hogy játszatok vele, akkor meg nem kell kiskutya!

2022. febr. 7. 13:52
 22/32 A kérdező kommentje:
Bent van igen.
2022. febr. 7. 15:34
 23/32 anonim ***** válasza:
96%
És a többi része???
2022. febr. 7. 16:02
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Kevés az infó.

Mit csinálnak a gyerekek mikor ez történik? Azt írtad, hogy azért választottátok ezt a fajtát, mert toleráns. Mit kéne ez esetben tolerálnia?

Mennyit foglalkoztok egy nap a kutyával? Ki neveli? A gyerekek hány évesek?

2022. febr. 7. 16:50
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

tök csalódott vagyok, mert direkt azért választottunk ezt a fajtát mert azt olvastam róluk h igazán gyermekbarát, és toleráns kutyák...

Igen... Ha megfelelően vannak nevelve.

2022. febr. 8. 11:21
 26/32 A kérdező kommentje:
Hát játszunk vele, tanítjuk pacsit adni, ülni ilyen alap dolgok, visszük sétálni, vagy csak a kertben játszunk vele, vagy csak simizzük, de amúgy maga is jól elvan. dobáljuk a labdát stb. Többnyire én "nevelem" mivel a férjem dolgozik. Nem bántják a gyerekek, csak pl elveszi a kutya a gyerek játékát, odamegy a gyerek h elvegye, morog rá és megharapja.ha én veszem el engem nem bánt meg a férjemet sem.
2022. febr. 8. 16:31
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nála ez a sorrend. Ti fölötte álltok szerinte rangban, a gyerekek nem.

Nekik nem adja oda a “prédáját”.

2022. febr. 8. 17:10
 28/32 A kérdező kommentje:
És akkor a "hülye" kérdés.. Mit tudok tenni ez ellen??
2022. febr. 8. 19:02
 29/32 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk elsősorban a tanítás úgy működik, hogy mindenki kiveszi belőle a részét. A gyerekek is taníthatják, adhatják neki a vacsit stb. Nálunk pl a kétéves adta oda a németjuhászunknak a vacsoráját, miután szépen leült és nyugodtan várt.

Minden kutya nevelhető, szóval bocs, de nem a kutya a hülye. Ha ennyire nem értetek hozzá, kérjétek ki egy szakember segítségét, mielőtt teljesen elcseszitek a nevelését és egy idegbeteg kapkodós kutyát csináltok belőle!

2022. febr. 8. 19:56
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Ott kezded, hogy a kutyának nem engeded elvenni a gyerekek játékát! Ez így alap (na persze fordítva is legyen igaz, a gyerek se csórhatja el a kutyáét). Azt kell megértened, hogy a gazdik Ti vagytok a férjeddel, esetünkben inkább te. A gyerekek a tieid, a kutyával azt kell megértetni, hogy majd Te! szépen rendezkedsz a rád bízott élőlények között, te intézed el a konfliktusokat, a kutyának nem kell intézkednie, mert ezt Te megteszed.

Éles, jól követhető, letisztult szabályrendszer konzisztensen betartatva mindkét fél részére (kutyának is, gyereknek is!).

Meg kell tanítani, mi az ő játéka, amit elvehet, és mi a gyerekeké, amit nem vehet el. Be kell tartatnod, neki pedig tiszteletben kell tartania, hogy mi nem az övé.

Gyakorlatban, ha el akarja venni a gyerek játékát, tiltod és alternatívaként odaadod neki a saját játékát (az odaadás az esetünkben nyilván nem annyi, h elébaszarintok egy gumilabdát, mert nyilván akkor a tiltott gyümölcs - gyerekek játéka - érdekesebb lesz, hanem elkezdesz vele játszani, huzizni, futkorászni, labdázni, ilyenek.). Ez kemény munka, odafigyelést igényel, de hát a kölykök már csak ilyenek!

2022. febr. 9. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!