Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lenne érdemes elkezdeni...

Hogyan lenne érdemes elkezdeni a fedeztetést?

Figyelt kérdés
Van egy kan ónémet juhász kutyusunk. Elgondolkoztam a napokban, hogy küllemre nagyon szép, nem csapott fenekű, természetre jámbor és lehet érdemes lenne tenyészteni. Én csak úgymond a kan kutyát "szolgáltatnám", mondjuk egy kiskutya áráért cserébe. Az ő szülei törzskönyvesek, neki viszont nincs papírja. Milyen szűrések kellhetnek ilyen esetben, egyáltalán érdemes ilyennel foglalkozni? A diszplázia gondolom elengedhetetlen.
2022. febr. 2. 16:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
13%

En a menhelyrol szivesebben hozok valami kevereket, azok sokkal szivosabbak, nem kell orvoshoz jarni veluk hetente. Szerintem karos az egesz fajta kutya tenyesztes, KIVEVE ha munkara akarod. Egy csomo fajtiszta kutya van a menhelyen mindenfele egeszsegugyi defekttel, a gazdaik ugy dobjak ki oket mint a szemetet

Nekem is volt Kaukazusi epilepszias kutyam, rakoltottem nagyon sokat mire annyira rossz lett a helyzete hogy el kellett altatni. Volt Mopszom is menhelyrol, neki is szegenynek mindenfele baja volt, rendesen meg levegot sem tudott venni arra is ra kellett kolteni nagyon sokat.. Most van valami nagyon keverek kutyank, okosabb es egeszsegesebb a legtobb fajtatiszta kutyanal.

2022. febr. 2. 18:03
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem innen van a Labradorom.Valaki úgy gondolta,hogy szép a kutyája,ezért felajánlja fedeztetésre,egy másik nagy okos szerint meg az ő szukája volt elég szép a fedeztetéshez.

Nem kellettek senkinek,és ők meg nem akarták őket megtartani,mert hát költség az a +5 száj amit etetni kell és addigra meg voltak azthiszem fél évesek már.

5-en voltak testvérek 4-et leadtak menhelyre,egyet megtartottak.Egyetlen fekete kanocskáért nem ment senki (illetve aki ment annak kinti tartásra kellett labi,házörzőnek..persze,hogy nem adták ki.),8 hónapos volt akkor és Ébennek hívták,ha valakinek ismerős.3 találka után haza jöhetett velem,7 éve pótolhatatlan társam a mindennapokban (és most már a 2 éves fiamnak is).

Szép történetnek tűnik ugye?

De! A kutya szülei nem voltak szűrve sose.Csak úgy lett egy alom a pénzért cserébe.

Ennek módja és rendje szerint a kutyám öröklődésből fakadó szembetegségekkel küzd időről időre,csípő és könyök diszpláziától szenved ami szintén szűrhető lett volna,volt már egy ficama 4 évesen és sajnos bőr problémák is gyakran jelentkeznek az utóbbi időkben.Pedig a fajtája maga elvileg kifejezetten egészséges.

Szeretem,imádom,de élete végéig kénytelen vagyok ilyen-olyan bajaival orvoshoz rohangálni.Már most néha kezdem tehernek érezni ezt,nem csak a pénzről van itt szó.Félelem,hogy vajon mikor fog egy komolyabb betegség megint elő jönni,bejegyzett műtétek..

Nem szívesen veszteném el.

Tanuljatok az ilyenekből,légyszi..igen,ingyen (más meg olcsón..) hozzá jutottam egy labrador jellegű kutyához,de milyen áron? Sima keveréket is kihoztam volna,ha fajtatiszta kutyát keresek akkor pedig vettem volna,ha engem kérdeznek kapásból azt mondom,hogy törzskönyv,kennel és hozzáértés nélkül SOHA ne szaporítson senki.Nem elég szépnek lenni.

Te is gondold át.A kutyának talán csak egy napi fedeztetés,a szukádnak viszont 9 hét vemhesség,szülés,a kölyköknek pedig egy olyan élet amit ti gazdák alapoztatok meg.Betegség gyanú,menhely,rossz gazdák,rossz körülmények,minden előfordulhat.

Inkább sportolj vele vagy csinálj neki közösségi médiás lapokat,ha olyan szép.:)

2022. febr. 2. 18:43
 13/27 A kérdező kommentje:

Nincs szukam, vagyis van egy masik fajtaju szukam, de o ivartalanitva van, veletlenul sem akartam keverek kiskutyakat. En szeretnem ot is ivartalanitani, de nem csak en dontok rola. Aztan csak felroppent bennem egy ilyen gondolat, hogy mi lenne ha... A szureseket en semmikepp sem hagynam ki, rejtett betegseget, hajlamot semmikepp sem orokitenek tovabb, de igy torzskonyv nelkul ahogy olvasom a hozzaszolasokat ertelme nem nagyon van.

Azert nem akartam melle szukat, mert ha szuletnenek kiskutyak, a szivem szakadna meg, ha meg kene toluk valnom.

O a delikvens egyebkent. :)

[link]

[link]

[link]

2022. febr. 2. 20:17
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként szépnek tényleg nagyon szép,biztos mindenki jól megnézi az utcán is.:D
2022. febr. 2. 20:24
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

Szépnek szép, de ha kötekedni akarnék, kicsit kosorrúnak tűnik a képen ami hibának számít, tehát nem feltétlen kellene szaporítani.

Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy jó idegrendszerű, jó felépítésű, csontozatú és szőrminőségű kutyák kerüljenek továbbtenyésztésre és ne rontsunk (az amúgy is szar) vérvonalon, hanem erősítsük a pozitív tulajdonságokat.

Én tizenéve tartok németjuhászokat, baromi nehéz ma már "tökéletes" kutyát találni. Szóval ha szereted a fajtát, akkor kérlek ne kontárkodj!

2022. febr. 2. 21:43
 16/27 anonim ***** válasza:
63%

Tehát a kutyád német juhász keverék, nem igazolható, így ismeretlen a származása. És se egy tenyészszemléje, se egy eü szűrése nincs, tehát se az egészsége, se az idegrendszere, ösztönkészlete nem tudni, hogy megfelelő-e.

Drága kérdező, ezt úgy hívják, hogy mocskos szaporítás! Téged pedig úgy, hogy mocskos szaporító! Keress munkát, és ne a keverék kutyádból akarj megélni!

2022. febr. 2. 23:32
 17/27 anonim ***** válasza:
38%
16-os, vagy kevesebbet igyál, vagy többet, hogy kiüssön, de a jelenlegi mennyiség nem jó, csak agresszív leszel tőle.
2022. febr. 3. 00:12
 18/27 A kérdező kommentje:

A kosorrúság az, hogy közvetlenül az orra felett szélesebb a csont?

Azzal egyet értek, hogy nehéz nem csak tökéletes, hanem normális kutyát is találni, őt is nehezen találtuk főleg úgy, hogy kimondottan hosszabb szőrűt szerettünk volna és nem a nagyon durván csapott fenekű fajtából.

16-os... Akkor ezek szerint a kutyám német juhász fajtajellegű kutya. Viszont ha elolvastad volna a vádaskodásod előtt, a kérdésben is, és itt a válaszok között is leírtam, hogy mindenféle szűrést megcsináltattam volna, hogy rejtett betegséget, hajlamot ne örökítsen tovább még véletlenül sem. Nem vagyok mocskos szaporító te drága, van munkám, tisztességesen dolgozok, nem belőle akarok megélni, ez csak egy gondolat volt és érdeklődés, hogy milyen szűrések az alapok egy ilyen előtt, mert én külsőre szépnek és strangnak látom. De csak ismételni tudom magamat, ha elolvastál volna bármit, mielőtt itt bszogtatsz, az is feltűnhetett volna, hogy "lebeszéltek" róla a válaszolók, mivel törzskönyv nélkül nincs értelme, lehet akármennyi szűrése. Nem úgy tettem fel a kérdést, hogy én márpedig mindenképp ezt fogom csinálni, ha törik, ha szakad, hanem válaszokat és véleményeket is vártam. Drága.

2022. febr. 3. 07:24
 19/27 anonim ***** válasza:
15%

Ezt csak mellékes plusz keresetnek gondolod, értem. Még mindig mocskos szaporítás!

Megcsináltatod a dp szűrést. És? Ha a szülői ágról öröklött, hiába nincs a kutyádnak dp-je, a kölykei öröklik! Márpedig a kutyád esetében nem tudni kik a szülők. A genetika nem ennyire egyszerű, ahogy azt a csöpp agyadban elképzeled.

De jó, megcsináltatsz minden szűrést. Majd születik egy csomó tk nélküli keverék kölyök, akinél szintén nem lehet tudni, bizonyítani, hogy kik a szülők. Nyilván vannak olyan nagyon egyszerű, ostoba emberek, akik megveszik a tk nélküli szaporított "német juhászt", és pont nem érdekli őket, hogy honnan van, mit örökölnek. Csak occsó legyen. Ha meg baj lesz, az orvos úgy is lealtatja pár ezerért, a szomszéd meg ingyen is elintézi. Gondolom ismerős ez a hozzáállás kérdező, igaz?

2022. febr. 3. 21:05
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem ismeretlenek a szulei, lattam oket. Kaptam papirt toluk, visszamenolegesen nem tudom mennyi kutyara visszamenoleg, hogy kik voltak a szulok.
2022. febr. 3. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!