Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik az a három fajta kutya...

Melyik az a három fajta kutya amit a legjobban szeretesz?

Figyelt kérdés

Mit szeretsz ezekben a fajtákban pontosan?

Mi bennük a negatívum?

2022. febr. 2. 06:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Német juhász, magyar vizsla, puli.
2022. febr. 3. 10:18
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
A német juhászt mer az egyik legokosabb, a vizsla a legjobban szereti a gazdáját, a puli mert magyar fajta.Igaz, kicsit izgága, de az a dolga, hogy terelje a nyájat.
2022. febr. 3. 10:19
 13/21 anonim ***** válasza:
16%
mert
2022. febr. 3. 10:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Staffordshire terrier:

Imádtam a sajátunkat is,mentésben is mindig ezzel a fajtával foglalkoztam.Millió egyet adnak le,mert nem bírnak velük,pedig semmi nehézség nincs a nevelésükben.Csak ezeket nem elég kitenni a kertbe..

Ütik-verik ha valamit rosszul csinál aztán csodálkoznak,hogy egy fogókutya vissza fordul előbb vagy utóbb az okvetlen bántalmazásra.

Sajnos nagyon hajlamosak a bőr betegségekre,a miénknél is sok minden jelentkezett.mindenféle allergia,lipoma..

Végül szív betegség vitte el,hiába adtunk mindent amit a doki javasolt naponta (szív ritmus zavar,szív billentyű vissza fordult és már a kitűzött műtétet nem élte meg..). :(

Annak ellenére,hogy mindenki vadnak tartja őket (kutyákkal és kisgyerekkel oda is kell ám figyelni!) egyébként egy végtelenül család centrikus és kedves kutyák.:)

Shih tzu:

A lehető legbutább,legostobább kutyám (túlzás nélkül) amim csak volt,kicsik közt is meglepően együgyű.De tény és való,hogy egy imádni való kis pillangó lelkű tündérek,olyan kis simogatós szeretgetős kutya,akinek folyamatosan a szőrét kell babralni ha rövid ha hosszú akkor is.

Mindent megpróbál egy aranyos nézéssel elintézni,más kutyákkal szemben dominancia hajlamai vannak de orvosolható,és végtelenül féltékeny típus.Ha nem vele foglalkozol akkor addig jön,nyüszit,nyávog,végső esetben ugat is ameddig legalább rá nem nézel.

DEPRESSZIÓRA hajlamos.Nem hittem el ameddig az enyém az nem lett.Kórházba kerültem és hiába látták el ugyan úgy ahogy én tettem mindig egyszerűen nem akart se enni,se játszani,se semmit csinálni ameddig haza nem mentem.

Mint egy kiterített plüss hevert a padlón itt-ott,nem tudták felvidítani.

Ebből alakult ki egy szeparációs szorongása: 6 hetet voltam kórházba,miután haza mentem majdnem egy évbe telt elérni,hogy otthon lehessen hagyni.Épp hogy kimentem nélküle vonyított akár órákon át az ajtóban.Gondolom félt,hogy megint nem megyek vissza,trénernek se volt egyszerű dolga.

Összesítve imádni való,de egy kényes és buta kisállat,az biztos.:D

Boxer

Ha valaha is aktívabb életet fogok élni és szabad időm is annyi lesz amennyit egy ilyen kutya igényel Boxert fogok venni.

Gyerek koromban volt is 6 (4 ugyan attól a tenyésztőtől,egy kapott egy pedig menhelyről anyukám kedvenc fajtája.Külön ágyuk volt,nekünk nem vendég szobánk volt hanem kutya szoba,ha szólt nekik,hogy takarodó akkor mindegyik elment a szobába pihenni.Tele voltunk mindig plüssökkel és kutya párnákkal. :D

Emlékeim szerint mindig fel is borítottak,6 rohangáló nagy testű közt ott voltam én a kis lábatlankodó két lábú. 😂

Sétálni is annak ellenére,hogy sokan voltak nagyon egyszerű volt velük,nálunk az külön napi program volt.Anya,apa,én és a 6 kutya.:D

2022. febr. 3. 12:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Malinois, biewer terrier, holland juhászkutya
2022. febr. 3. 18:19
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Az egyik kedvenc fajtám a malinois, egyik barátomnak van ilyen kutyája és egyszerűen imádom. Nagyon okos, imádja az embereket, éhezik a feladatra. Számomra viszont csak álom marad, mert a mozgásigényét nem tudnám kielégíteni.

Másik kedvencem a labrador, okos, nagyon barátságos és lehet vele mozogni, hasonló tulajdonságai vannak az amstaffnak, így ha majd a labim felnő biztos veszek majd egy staffot is mellé :D

2022. febr. 3. 22:10
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

Mentett kutyám van, így nekem az a keverék a legszebb kutya. Ha fajtát kéne mondanom, akkor mudi, svájci fehérjuhászkutya, magyar vizsla.

Mudi azért, mert nagyon alázatos, okos és hogyha megkapja a "kilővési engedélyt", akkor pörög rendesen, fáradhatatlan.

Svájci fehér, azért mert benne van a németjuhászok összes pozitív tulajdonsága, de nincs olyan problémáik, mint a túltenyésztett nj-oknak. Plusz bejön az extra kinézet.

Magyar vizsla, okos ,(minden fajtára ezt mondjuk, de na, ami igaz az igaz :)) szép és barátságos. Gyerek koromat végigkísérte egy vizsla, így a fajtának helye van a kedvencek listáján.

2022. febr. 3. 22:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

1: Német juhász (nekem is az van)

2: Pireneusi hegyikutya - imádom, olyan mint egy kis maci

3: Német/dán dog - hatalmasak, nagyon szeretem őket

+1: Berni pásztor - elképesztően gyönyörűek

2022. febr. 3. 22:34
 19/21 Senior Séf ***** válasza:
100%

Német juhász

Golden retriever

Labrador

2022. febr. 5. 11:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Én minden kutyát szeretek fajtától függetlenül. Én 4 kedvenc fajtát mondanák mert nem tudok választani.

Német juhász. Apám mesélte hogy fiatal korában volt neki németjuhásza és nagyon okos és könnyen tanítható volt. Ha azt mondta neki hogy ül vagy fekszik az onan meg nem mozdult amíg nem szólt. Egy falka kóbór kutyát is elűzött akik rájuk támadót.

Svájci fehér juhász. Hasonlít a németjuhaszra és szintén okos és könnyen tanítható. A fehér bundája is tetszik.

Labrador és golden retriever. Mert okosak, barátságosak és könnyen taníthatók.

2022. febr. 5. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!