Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Eleven Beagle kiskutya, ki...

Eleven Beagle kiskutya, ki hogyan tanítja?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 6honapos Beagle kiskutyank. Melette van egy lassan mar 8éves máltaim. A Beagle most van nálunk 3hónapja. Bent van a házban, a kislányom nagyon szereti,ő kapta. De nagyon meggyűlik vele a bajunk. Kutya kenelt nem szereti, ugat benne, amig ki nem engedjük, probaljuk tanítani, jutalom falat stb.... kb mar minden videót és a neten is mindent vegig böngésztem, semmi haszna hiaba probálom/probáljuk..nagyon szeretem, viszont mar tanácstalan vagyok, szobatisztasag..neha összejön, néha nem, szobaajtó ha nyitva, lányom jatékait, ami van, mindent szétszed, ágyra pisi, 3szőnyegből mind kuka... rágja a fél éves konyhaszekrényünk sarkait, szék ha nincs betolva fel az asztalra , amit lát annak vége.Ajtókar szétkaparta.. Cipőről papucsról ne beszéljünk 😅 Na szóval, tényleg probálkozunk, nem akarom kirakni, sajnálom egyrészt, másrészt, kikapar a kerítés alatt. Imádom, de iszonyat csibész egy kutya.. Párommal már rengeteg veszekedés miatta, ki hogyan tanította meg ezeket a kis kártékony jószágokat!? Bocsi ha hosszú lett, és előre is köszönöm a válasszokat!

2022. jan. 27. 14:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nah szóval... 😁 mivel itt kaptam egy kérdésért hideget meleget...

A kutyust nem dísznek vettük, vagy csak azért hogy legyen. Sajnos Én SEM egésznap az interneten lógok, hogy azonnal tudjak reagálni mindenre, viszont köszönöm a fáradalmatokat és hogy megprobáltátok velem megosztani a tapasztalataitokat! 😊 Napjában kb 4x van kint, séta napi 1x delután kb 30perc. Játékai vannak, amivel játszik is, de amikor megunja minden más érdekesebb neki. Este 8fele kb mindennap játszunk vele itt bent ,az kb 20perc. Nyilván nem minden percét lesem a kutyának , nekem senki ne mondja h percenként lesik a kutyát, mert h ezt is megkaptam h nem figyelem rendesen.. gondolom akinek kutyája van nincs szüksége sem pénzre a ház meg rendbe rakja magát, ráadás a kaja is meg fő és a gyerek is neveli magát. Szóval, probálunk vele minőségi időt tölteni,babusgatjuk, játszunk vele, tanítjuk több kevesebb sikerrel.( nem várjuk el, hogy mindent azonnal megtanuljon, tudjuk hogy idő kell neki) Kutyakenelről annyit, hogy igen, ha nagyon sír, kiengedjük. Tudom engedékeny vagyok, tudom nem kéne tudom elrontottam.. sajnálom, nem akarom bezárni, tanítani probáljuk ahogy időnk engedi( anno a máltai selyemkutyusnál maradt meg, nála bevált), viszont a lányom rengeteget játszik vele. Szobatisztaság.. amint látjuk hogy keresgél, szaglászik viszük is ki, dicsérjük ha elvégezte a dolgát , többször simogatjuk, babusgatjuk vagy juti falat. Cipőt ha rág, vagy bármit amit nem szabadna, a helyére küldöm ahol ott vannak a játékai. Viszont többnyire rengeteg jó tanácsot kaptam , amiket alkalmazni fogok, és köszönöm a válasszokat! 😊

2022. jan. 28. 20:11
 12/23 anonim ***** válasza:
81%

30 perc séta annyira kevés, hogy kb a nullával egyenlő. Napi 2-3 órat igenis szánni kell a lemozgatására! Kenyelmetlen, elveszi mástól az időt - lehet, de akkor minek kellett beagle? Minek kellett egy ennyire aktív kutya?

Lényegében nem dolgoztok vele semmit érdemlegesen. Munkakutyát vettél, munka kell neki! Ha nem adsz munkát, még sokkal rosszabb lesz!

A kutya előtt meg nem hagyunk szabadon játékot, sok szempont miatt sem. Nem is fogja magát lefárasztani velük.

2022. jan. 28. 20:58
 13/23 anonim ***** válasza:
58%

“Nyilván nem minden percét lesem a kutyának , nekem senki ne mondja h percenként lesik a kutyát, mert h ezt is megkaptam h nem figyelem rendesen.. gondolom akinek kutyája van nincs szüksége sem pénzre a ház meg rendbe rakja magát, ráadás a kaja is meg fő és a gyerek is neveli magát.”

- de, itthonról dolgozom, mindig velem van (ha itthon hagyom egyedül, akkor kennel, ami számára biztonságos), így, de igen, soha nem tévesztem szem elől. Ha dolgozom, a közelemben pihen, egyébként meg jön velem mindenhova.

- de, van szükségem pénzre, ezèrt dolgozom (home officeból)

- a házat rendberakja a robotporszivo, mosogatogep, ami meg “embert kíván”, azt megcsinálom úgy, hogy a kutya ott sertepertél körülöttem

- nem főzök, rendelek kaját (egy szenyót reggelire meg kb 3 perc elkészíteni amúgy)

- nincs gyerekem, ezért mertem bevállalni egy munkakutyát (neked nem kellett volna, ezek alapján)

A foglalkozás vele édeskevés, gyakorlatilag semmi. Nagy nulla. Persze, hogy az arcán pörög csórikám.

A kenneles szerencsétlenkedéssel pedig (egy egyébként is rohadtul malacs kutyafajtában) azt erősíted meg benne, hogy ha elég ideig ordít, akkor előbb utóbb célt ér. Hamarosan ez lesz számára az ultimate megoldókulcs, ha valamit akar. Most még kölyök, vàrd ki, míg két éves korára, akàrmit kitalalàl, hogy akarja, ugy fog üvölteni az arcodba, hogy lerobban fejed… és ezt Te tanítottad meg neki amúgy, az megvan?!

Mivel egyértelmű, hogy rohadtul nincs időd a kutyára (vagy csak nem akarod, hogy legyen, mert leszarod igazabol), ezért èn a kutyanapközit javallom. Reggel beadod, délután érte mész. Egész nap felügyelik, kutyák közt van, játszik a többiekkel naphosszat, este kb kipurcan otthon. Szerintem szàmotokra ez lesz a megoldás, láthatóan nem fér bele az életetekbe egy beagle.

2022. jan. 28. 21:23
 14/23 A kérdező kommentje:
Utolsó !! Szánalmas az áskálódásod 🤣 Szerencsés vagy, home officeból dolgozol, sajnos nem adatik meg mindenkinek! Külonben olvass a fentiekből! 🤣🤣 3óra séta... ez komoly!? Egészséges valóban!? Amig nem látsz bele más életébe, tedd el magad holnapra! Ésssss ne írkálj, ha nem tudsz normalisan! Vagy robotporszívó helyett tessék csak sepregetni! 🤣 Nyilván nem írtam volna ide, ha nem tanácsra lett volna szükségem EMBEREKTŐL! Akik tapasztaltak a témában,amit probáltam, eddig több kevesebb sikerrel nem igazán jött be mivel minden kutyus más. DE probálkozom,sőt ha szükségszerű több időt szánok rá, max kaját rendelek 😜 Lehet nem itt kellene áskálódnod, hanem korul nézned, biztos nem mindenki ilyen felelőtlen kutyatartó mint én! Na pacsi ✌
2022. jan. 28. 23:46
 15/23 anonim ***** válasza:

Na, a kifogás az megy. Ott a tanács, b+! Napközi! Jaaa, vagy hogy az pénzbe kerül? Macera oda-vissza szállítani a kutyát? Hát, ez van. Nem kell akkor kutya, ha nincs rá se pénz, se idő, se szándék…

(Btw: nem szerencsés vagyok, hanem tudatosan építettem a karrieremet, tudod, ilyet is lehet :) sőt, lehet tudatosan kutyafajtát is választani… neked ez nem jött össze…) :D

2022. jan. 29. 06:32
 16/23 anonim ***** válasza:
70%

Drága kérdező! A gyerekedet is így neveled? Nincs idő rá, szokja meg ezt?

De válaszolj már: ha ennyire lusta vagy, minek kellett beagle? Mert arra van időd, amire szánni akarsz. Ennyi. Lehet kifogásokat keresni, meg hisztizni, hogy fáradt vagy, de attól még tény, ha akarsz, szánsz időt a kutyára.

Újra csak: a beagle munkakutya! Kő kemény fárasztás, nagyon következetes nevelés és munka kell neki! Ez naponta ALSÓ HANGON 2 óra, de inkább több! Nincs csoda módszer! Ha te ehhez lusta vagy, nem lesz javulás!

Keress a kutyának egy normális gazdát és többé ne vállalj állatot. (Meg lehet, hogy több gyereket se...) Ti nem vagytok alkalmasak egy tartására.

2022. jan. 29. 07:43
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

30 perc séta édes kevés.A többi problémát pedig nem oldják meg kifogások.Bevállaltál egy aktív,pörgős kopót,ha nem akartok rajta túl adni és nem akartok szívni vele még legalább 11 és fél évet (12 évet megél simán..) akkor egy kicsit embereld meg magad és most kezdjetek el együtt kialakítani egy napi rutint úgy,hogy abba mindenkinek minden megfeleljen.

Igen,te fogsz ebben a legjobban elfáradnak,de te voltál a felnőtt,te vetted a kutyát.(és mivel nagyon keveset tudtok a fajtáról is gondolom szaporítótól van)

Az enyém volt a 7-es válasz talán egy kissé nyers,de az én stílusom ilyen,ha akarok se tudok rajta változtatni.

Viszont pontosan tudom milyen gyerek mellett kutyát tartani. 2 éves gyerekem van,terhes vagyok és nekem is van egy aktív kutyám akivel napi szinten ugyan úgy foglalkozni kell.Pedig nekem még kertem sincs.

Ha nekem megy,neked is fog,főleg hogy van kert,nektek elég napi egy sétát bele kalkulálni a minden napokba.

Ha a gyerek már sulis/ovis lehet vinni a kutyát is mikor viszed/mész érte,az máris egy kis fárasztás.

2022. jan. 29. 09:39
 18/23 anonim ***** válasza:
Na mivan kérdező? Igen eltűntél, miután tanácsokat kaptál…
2022. febr. 3. 08:34
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

Ebben a kategóriában mindenki napi 3 órát sétál a kutyával, frissen vadászott szarvashússal eteti és tulajdonképpen mással sem tölti az idejét, csak a kutyával.

A valóságban én nem tudok olyan emberről, aki minden nap 2-3 órát a kutyával sétálna, pedig sok kutyást ismerek. Ennyit hétvégente szoktak velük sétálni, már aki. A felnőtt emberek dolgozni járnak, ügyeket intéznek, vannak hobbijaik/barátaik, esetleg még gyerekeik is. Ennyi ideje szerintem senkinek nincs, csak akkor, ha semmi élete nincs a kutyán kívül.

Bőven elég lenne, ha napi 2x40 percet sétálnátok vele. Kölyköket nem szabad hosszú sétákkal terhelni, ha utánanézel neten, mindenhol ezt írják. Azonkívül kerti/benti játék, labdadobálás, tanítás vagy kutyafuttatózás teljesen jó lefárasztásnak. Napi 3-4 óra foglalkozás kell egy kölyökkel, ha ennyi nem fér bele, akkor ne tartsatok kutyát. Hétvégente járjatok vele kutyaoviba, azt nagyon szokták élvezni, az enyém utána 2-3 órán keresztül csak alszik.

2022. febr. 3. 09:06
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Utolso, egyreszt butasagot irsz, masreszt vadász(azaz munka) kutya és ölfifi közt van különbség…

A mopsznak nyilván elég fél óra, máskülönben megfullad vagy megáll a szíve, egy malinak meg probald mar megmagyarazni, hogy érje 20 perc langymeleg andalgással porazon… ha nem ertesz hozza, es ezek szerint a kutyas ismeroseid sem munkakutyasok, akkor ne szolj bele. Es igen, a munkakutyazas egy eletforma, konkretan ez a honbink. Tehat de, van a kutyatartoknak (a munkakutyasoknak is) hobbijul, az pesig nem mar mint edzes, trening a kutyaval. Es esetebne ez bizony boven kitesz napi 3 orat. Hetvegen tobbet!

2022. febr. 3. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!