Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyáknak mitől van...

A kiskutyáknak mitől van olyan nagyon jó illatuk?

Figyelt kérdés
Arra a tipikus kiskutya illatra gondolom.
2022. jan. 22. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ugyanazért, amiért a babáknak is. Evolúciós szempontból fontos, hogy az utódok cukik, aranyosak, szépek, finom illatúak stb legyenek, mert így szívesebben gondoskodik róla a szülő.
2022. jan. 22. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
Elnezest csak megszeretnem jegyezni, hogy a nagykutyanak is finom az illata ... en a 'budos' fülét szeretem a legjobban :)
2022. jan. 22. 15:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Olyan mint a baba illat.A kiscicák is rendelkeznek ilyen egyedi,és kifejezetten kellemes illattal.:)

Mindegyik arra szolgál,hogy egyértelműen meg tudjuk különböztetni a kifejlett egyedet a kölyköktől.Mármint..mi nyílván ránézésre is tudjuk már,de az állatok nem mindig.Sőt,az illatból azt is meg tudják mondani,hogy az ő kölykük-e az adott kicsi vagy sem.

Érdekes,de azthiszem ugyan úgy reagálunk az állatok kölykeire is mint a saját gyerekeinkre.Amikor 2 hónapos volt a fiam a párom haza hozott egy doboz kiscicát alig egy hetesek voltak.2 napja voltak a munkahelyén egyedül már,nem jött többet az anya cica,így haza hozta őket.(elütötte pár sarokkal arrébb egy autó az anya cicát)

Amikor sírtak,vagy sokat vinnyogtak ugyan úgy megindult csepegni az anyatejem mint mikor babasírást hallottam.(akkor is,ha nem az enyém.)

Ugyan úgy felkeltem minden mozdulatukra még akkor is ha meg sem nyikkantak mellé,és ugyan úgy egy idő után különbséget tudtam tenni a sima nyivákolás és az éhség vagy probléma jelzés közt.

Egyszóval van haszna is ennek az illatnak azthiszem,szerintem amikor pl szuka kutya fogadja el más kutya vagy más állat kölykét akkor is közre játszhat ez az illat.

2022. jan. 22. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Az 13 hónapos német juhászom nagyon durva, de ugyanolyan jó illatú, mint kölyökkorában. Büdös még sosem volt, pedig kinti kutya, de ha beengedem, vagy kocsiban visszük, sosem éreztem még semmi rossz szagot - kivéve ha böfög vagy pukizik egyet :D
2022. jan. 25. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!