Mit gondoltok erről a tápról? Mennyire találjátok jónak a leírtak alapján egy 3 hónapos kölyöknek, aki felnőtt korában 50 kg körülire várható?
Na, azért ne menjünk egymásnak emiatt kérem! Így is van elég hülye, aki minden apróságon háborúzik egymással.
Engem is megkavart kicsit ez a "nagy-óriás testűnek 30-31% körüli fehérje, simán nagytestűnek 38% körüli fehérje ajánlott", aztán meg az a 84%, meg ilyen százalék, olyan százalék. Ha valaki annyira nem jártas táp témában, tényleg belezavarodik. :D
Szerintem sok a 30% feletti fehérje. Inkább olyan 25 körüli kellene. Az a baj ezekkel a tápokkal, hogy iszonyatosan megtolják a kutyát, nyúlik, túlságosan gyorsan gyarapodik a súlya is, a csontok hirtelen megnyúlása miatt viszont nem fogják bírni a testtömeget, és máris ott a szerzett diszplázia.
Ezért van egy aranyszabály, nagytestű/óriástestű fajtát szikáran tartunk, főleg fiatalon.
16 Kicsit informatívabban? Egy kölyöknél hogyan kezdted?
Én is hússal etettem az előzőt, de vele nem volt nehéz, mindig is húst kapott. Ez a kölyök viszont a tenyésztőnél is tápos volt, ahogy a szülei is. Habár jövő héten megyünk a 12 hetes oltásra, ott megkérdezem a dokit is, de szerintem ő, ahogy a legtöbb orvos a tápos etetést fogja javasolni, amit én nem szeretnék sokáig folytatni.
Az orvosok azért javasolják a tápost, mert egyben reklámozzák is őket és bemutató termékeket kapnak.
Ahonnan én hoztam a kutyáimat, ott az egyik helyen már 4-5 hetesen ismerkedtek a hússal. Illetve ez 2 kutyámnál is így volt. A harmadik tápot kapott amíg el nem hoztam.
10-12 hetes koruk között szoktam elhozni őket. Eleinte inkább színtiszta hús, belsőség, majd ahogy nőnek, egyre több csontoshúst kapnak.
Felnőtten pedig mindent. Baromfi főleg (kacsa, csirke). Néha egészben, néha fej/nyak vagy farhát, de combot, szárnyat és belsőséget is kapnak (pucolt zuza, máj, szív). Ritkábban marha és sertés belsőség.
Az allergiákért leginkább a tápok felelősek. 30 évvel ezelőtt ismeretlen fogalom volt az allergiás kutya. Persze a táppal etetett baromfi is okozhat emiatt allergiát.
A másik nagy allergia felelős a gabonafélék, a műtrágyázás miatt. Emiatt gabonából egyedül a rizs és a zab, ami szerintem adható a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!