Tényleg a legdurvább büntetés a kizárás? Az én kutyámmal van baj hogy ő nem így érzi?
Zavard el akkor a kert végébe, és ott maradjon helyben. Ha mozdul, dörrensz. Nekem volt olyan, hogy random helyre tettem le, durván ingererős környezetben (kutyák rohangáltak körülötte, mi ettünk) és onnan nem mozdulhatott el. Ez mindig működik, legalábbis nálunk.
Nyilván nem gondoltam, hogy kapun kívülre, de teljesen igazad van, rendes kizárást nem tudsz csinálni otthoni körülmények között, mert érted a biztonságos otthonában van.
Az én kutyusom is nagyon alázatos és ragaszkodó típus, alapjában véve egy jó kutyus, persze neki is néha átkattan valami. Én nála kifejezetten kegyetlen dolognak érzem a kizárást. Iszonyatosan nehezemre esik megtenni, nem bírom nézni a pofiját közben! :) Természetesen nagyon jól tudja hogy mikor csinált rosszat, pl pár napja kipakolta a kukát, és mindent apró darabokra cincált, ami beterítette az egész konyhát... Azt hittem szívbajt kapok, amikor megláttam. Csak egy hangos "hííííí" felkiáltásom volt, és már bújt a kutyám ahova csak bírt! :) Odaszoktam ilyenkor vinni a "bűntény" helyszínére, és szééépen "elbeszélgetek" vele kicsit emelt hangnemben, ezután pedig igyekszem nem foglalkozni vele egy darabig, rá sem nézek. Ő már ezt is nehezen éli meg, jön, puncsol, bújik, próbál kiengesztelni. A kizárásnál maga a pillanat nehéz csak, amíg kikullog szó szerint nagy szomorúan, utána kint ő is elfoglalja magát, még is csak nagyon súlyos esetekben alkalmazom inkább. Egyszerűen megesik rajta a szívem :)
Talán lehet hogy a kutyusod azért nem érzi büntetésnek, mert amúgy egy kis helyen van, ahogy írtad, és úgy gondolja, hogy legalább futkározik egyet, aztán úgy is visszaengeded!
De nem futkározik mert helyben kell lenni vagy megkötöm addig jó messzire a háztól... :D
Amúgy nem tudom melyik a normális. Az hogyha jön utánad, vagy az mint az enyém aki nagyon meijed a büntetéstől de ha nem vagyok mérges akkor már őt sem érdekli, ha én egy másodperc múlva vidám vagyok vele akkor ő is, akármit tett... ?
kutyától függ. én az enyémre egyszer ráordibáltam, és a sarokba küldtem, egy hétig azt csinálta, hogy mikor a házba bejött, nem ment máshova, csak a sarokba ült és nézett órákig.. hiába hívtam el onnan.
lehet azért ilyen kényes, mert az utról szedtük fel kicsin, és el volt ütve, meg vagy 3x kellett műteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!