Ha menhelyi kutya bizalmatlan, könnyen odakap ismeretlen embereknek, akkor bántották?
Viselkedj fonokkemt(=tarsd be a sorrendisegi szaalyokat): ebbol erzi,h baj eseten megveded es biztositod az allando biztonagot vizet es elelmet szamara.
Jarj vele kocogni. Sok feszultseget legyoz es epiti a bled vetwtt bizalmat es tisztelett!!
Erre monstam az a csaladtagomnak,aki felnott sinteres pitbullt vitt haza,hogy a teyesztett kutya arat megfizeti az idegeivel. (Berogzul rossz szokasokra gondoltam)
Vagy fizetsz tenyesztonek vagy viseld el a 50-200-300 ezer forint kifizetese helyett a kutya kirohansait.
Elore kiosztott parnccsal leszoktathatod . Plusz a teljesitett parancsra kajon jutalomfalatot!!
Mindig legyel resen. Tudod aktya gyenge pontjait,elozd meg egy kikerulessel vagy figyeleeltwrelessel.
Ez sajnos elő szokott fordulni, bevéd a kutyád, a korábbi előélettel kevésbé függ össze, főleg, ha menhelyen nem mutatta ezt a viselkedést.
Menhelyi kutyáknál elég gyakori, ha lesz egy fix pont, gazdi az életükben, a többi embert már ellenségnek tekintik és a saját feladatuknak gondolják, hogy megvédjék a gazdájukat. Sokat sajnos vissza is visznek emiatt...
Én is így jártam, de szerencsére már megoldódni látszik a problémánk. Szigorú szabályokat hoztam, amiket be is tartatok vele, illetve ezt a viselkedést pedig tiltom, ha pedig kedves vagy közömbös másokkal, örülök neki. Lassan kezd rájönni, hogy nem szeretem, ha kéretlenül cselekszik, meg bírom magam védeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!