Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Másnak is szóltak már be,...

Másnak is szóltak már be, hogy "ne bántsd a kutyát", amikor neveli éppen?

Figyelt kérdés

Adott egy 7 kilós tacskó keverék, menhelyi. Imádom, de vannak érdekes húzásai, illetve azért elég domináns jellem is. Idegenekkel bizalmatlan, hajlamos ugatni, csipkedni és bizony volt, hogy bokára akart menni, mert az ember felemelte a lábát és fenyegetésnek vette. Persze felhúztam magamat rajta, megfogtam még időben a grabancánál, le is szidtam rögtön. Ő erre felvisított és a földre dobta magát, de leállt a támadással. Tud dráma királynő lenni, az biztos. Persze egyből jött a választ, hogy jajj ne bántsam a kutyát, pedig éppen őt védtem azzal, hogy a kutyát leszidtam, mielőtt rámegy a bokájára.

Tudom, hogy vannak báránylelkű kutyák, akiknek elég egy erősebb rászólás. Többnyire neki is, de néha fizikálisan is helyre kell tenni. Közben persze tacskó, öntudatos és makacs, szóval hiába picike, azért határozottan kell bánni vele. Gondolom egy rottweilernél már senki nem szólt volna :D

Más is kapott már megjegyzést, beszólást, ha kutyáját "keményebben" nevelte?

2022. jan. 5. 12:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Valamien szinten, meg tudom érteni a kutyádat is,szerintem védeni akart téged,vagy csak játéknak fogta fel. De persze nem árt egy kis tanítás a blökik-nek.szamit az mien rendszerességgel szoktad sétáltatni,És hogy gyakran van e idegen emberek társasházban jelen kötetben
2022. jan. 5. 13:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Társaságában * jelenlétedben
2022. jan. 5. 13:32
 13/16 anonim ***** válasza:
20%

"Más is kapott már megjegyzést, beszólást, ha kutyáját "keményebben" nevelte?"

Kis tacsit nem szokas kemenyebben nevelni (valoszinu egy elmebeteg vagy) ... egy ember meretu behemotot nevelhetsz 'kemenyebben' ... na de egy kicsit?

Apad-anyad nem tanitott meg, hogy ne bantsd a kisebbet? :)))

2022. jan. 5. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem, mert nem így tanítom a kutyát.

Ha tudom, hogy figyelmeztetés nélkül kitámad, akkor szájkosárhoz szoktatom és abban sétáltatom, amíg nem sikerül orvosolnom a problémát. Ebben az esetben én tanítanék neki egy tiltószót, felépíteném hogy az utcai ingergazdag környezetben is tudjon rám figyelni és aktívan használnám, ha látom, hogy készül valamire. Mivel ez nem 2 nap, addig menedzselném a szituációt (megkérném az embert, hogy nagyobbat kerüljön), csinálnám azt amit tudunk (arrébb megyek a kutyával, ültetem, várakoztatom stb.).

Meg raknék rá egy sárga masnit, mert ugyan marha kevesen ismerik, de azzal a néhány emberrel, aki érti és teret ad a kutyának, már sokat nyertem.

Egy ki tudja milyen előéletű menhelyi kistestű kutyának, aki csak 8 hete ismer téged, qrva félelmetes lehet, hogy rámarsz a nyakára, amikor amúgy is reagál egy érzelmileg felfokozott helyzetre. Nem csodálom, hogy visít.

2022. jan. 5. 13:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére az enyém minden körülmény között jól viselkedik, mondhatni mintakutya. Viszont 10 éves és süket mint az ágyú. Nyilván nem tartja a szemkontaktust sétánál, ezért ha jelezni akarok neki, akkor a térdemmel megbököm az oldalát vagy megpöccintem a lábammal a hátsó lábát. Így tudja, hogy figyelnie kell, le kell ülnie stb.

Tőlem kérdezte már egy öreglány, hogy miért bántom. Én letudtam annyival, hogy beleröhögtem a képébe és otthagytam. Nem fogok vadidegen idiótáknak magyarázkodni, pláne ha semmi okom rá.

Mondjuk nem tudom miért gondolja, hogy egy 35 kilós kutyának fáj az, ha megbököm a lábát a lábammal...az emberek szeretnek belepofázni mások dolgába.

2022. jan. 5. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
13) és mit szólnál ha a barátnőd,vagy pasid harapja meg,vagy barátaid közt valakit.vagy esetleg téged a haverod kutyája A kis termetű kutyákat is tanítani kell,persze nem verni,de valamien szinten,módon fegyelmezni.
2022. jan. 5. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!