Gyàsz..Mikor lesz könnyebb?
Jobb lesz idővel, elfeledni sosem fogod.
Gondolj bele mennyi szép emléked van róla. Jobb, hogy vannak ezek az emlékeid, mintha nem is ismerted volna.
Nézd meg a Marley&Me című filmet, lehet könnyebb lesz utána.
Fogadd őszinte részvétem első körben!
A lelkednek kell az, hogy megnyugodjon a gyász miatt és ezt siettetni, eltüntetni nem lehet. Kitartóan várni kell - mégha lelkileg, szellemileg nehéz is - és persze a hétköznapi teendőkre figyelni. Idő kell mindig a megnyugváshoz, főleg, hogy az eddigi életed felét együtt töltöttétek. Érthető az érzésed. Amivel esetleg tudsz segíteni kicsit, az az, hogy lekötöd magad, vidám dolgokat teszel, nézel (vígjáték, ha persze megy).
A gyász nem úszható meg. Normális, hogy fáj. Fájjon is, mert ez kell a gyógyuláshoz!
Jobb lesz idővel! Hogy mennyi idő múlva, erre nincs szabály. Mindenkinek más ez az időszak. 2005ben az utolsó kutyámat hasonló módon vesztettem el. Sokat jártam az orstágot a munkám miatt. Arra mentem haza éjjel, hogy az etetőtálja helyén egy mécses világít. Kellett 2 év, hogy tudjak könnyek nélkül beszélni róla.
2,5 év alatt sem lett jobb. Jelenleg itt tartok, és tudom hogy soha nem is lesz jobb.
15 évet nem lehet elfelejteni.
Persze az élet megy, mindig van elfoglaltság, így nem állandó gondolat, de nincs olyan nap hogy ne jutna eszembe, és szégyen vagy nem, a mai napig úgy siratom, mintha tegnap történt volna..
Részvétem kérdező..
Részvétem.
Amikor az enyém meghalt, nekem segített, hogy csináltunk neki egy kis emlékhelyet, ahová eltemettük, egy évig jártam minden este és gyertyát gyújtottam. Halottak napján azóta is, mint az ember halottainknak. Ültethetsz fát is, a lényeg, hogy ha ki tudod fejezni a szeretedet és tiszteletedet valahogy, könnyebb lesz. Később meg a jó emlékek maradnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!