Mivel etessem a kutyámat hogy tömör, kicsi és könnyen takarítható legyen a széklete(és ha lehet kevésbé büdös)?Prémium tápokkal etetek(Eukanuba, Pro Plan),de nagyon rossz ebből a szempontból. Tovább lásd megjegyzést
Régóta tartok kutyákat(több mint 20 éve).Prémium tápon neveltem kölyköket mert ezt találtam a legoptimálisabbnak(szépen fejlődtek tőle, szőrük is szép volt.)
Volt egy 5 év kihagyás, most lett újra kölyök kutyám, őt is prémium táppal etetem, Eukanuba mediummal kezdtem etetni, de nagy megdöbbenésemre a székletét nem lehet normálisan összetakarítani, mert nagy, képlékeny és büdös is ráadásul.
Gondoltam ha lecserélem a tápot másra akkor talán segít, Pro plan mediumre
váltottam(megfelelő szoktatás után) de a helyzet ugyanaz, a széklete ugyanolyan maradt.
Maga a kutya szép, szőre is nagyon csillog, izomzata is jól néz ki, tehát a fő funkciót ellátja a táp, és a kutya is egészségesnek tűnik.
Nem tudom mitévő legyek mert tényleg nagy gondot jelent hogy nem tudom normálisan takarítani a kertet, évtizedekkel ezelőtt azt mondták a prémium tápokat arról lehet megismerni hogy kicsi a széklet tőle.
Réges régen főztem a kutyáimnak húst és az abból a szempontból jó volt hogy kicsi volt a széklet nagyon, de ezt már nem tudom megtenni.
Nem tudom mit kellene tennem hogy változzon a helyzet, tudom hogy mostanában sokan esküsznek a Barfra, de tényleg nem tudom kivitelezni ezt, esetleg valamilyen kiegészítőt kellene adni neki(régen voltak ilyen Gréti-mix nevű puffasztott rizsek.),hogy tömör és sokkal kisebb legyen a széklete?
Nem lehet bel ferges vagy mi?
Szomszedomnak ugy volt, es gyogyszer kellett neki, aztan gyorsan javult a szeklete
Főtt, fagyasztott csirkefej. Állateledeles boltban lehet venni. A csőrét le kell szedni.
Kemény lesz a széklet!
A kukoricától nagy és lágy a széklet meg világos színű.
Az eukanuba és a proplan is téli van vele.
Próbálj meg, ha nem is gabonamenteset, de rizses vagy krumplis tápot.
Pl Brit Care ilyen ,van bárányos-rizses, halas-rizses, halas-krumplis, szarvasos-krumplis.
Vagy van a fressnapfban a Premiere marhahúsos, abban burgonyapehely és rizskorpa van, a táplálékérzékeny kutyámnak is tök jó volt, pedig nem hypoallergén és ő addig csak olyat ehetett.
Meg akkor a Visán Optimanova is ilyen, nyulas-krumplis, lazacos-krumplis/rizses, csirkés-rizses.
De van még sok fajta ilyen, meg vannak a teljesen gabonamentesek is, amiben a hús mellett csak zöldségfélék vannak, pl sárgaborsó, csicseriborsó, lencse, vesebab meg a szokásos répa, alma, spenót stb, ezek is nagyon jók, de azért drágábbak is jóval, meg többnyire a fehérje tartalmuk magasabb, ami nem minden kutyának jön be.
Próbálkozni kell, sok kutyám volt/van, mindegyik menhelyről minimum 4 évesen került hozzám, mire megtaláltam a megfelelő kajákat nekik, aztán mindegyiknek más a jó:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!