Japán Akita kan, 1 éves kutyámról lenne szó. Hogyan érhetném el, hogy ne féljen az emberektől?
Elég későn, 5 hónapos korában került hozzánk az Akita. Volt előtte több kutyánk is (sok német juhász, vizsla, spániel). Az Akita már mikor hozzánk került is furcsán viselkedett; félt tőlünk, legalább 1 hónap volt mire megengedte, hogy megsimogassam, beült a sarokba és nem nagyon mozdult el onnan. Ahonnan hoztuk, (gondolom) nem látott sok embert és nem foglalkoztak vele. De szépen lassan megbarátkozott velünk, mostmár bennünk teljesen megbízik.
A probléma a többi emberrel van. Séta közben még mindig fél az autóktól, mindenféle zajoktól. Az embereket ugatja, mindenkinek a közeléből is menekül.
Itthon van a legnagyobb probléma: ha bejön a házba valaki ismerős, nem hallgat rám, ugat, morog. Képtelen bárki más megsimogatni, vagy egyáltalán a közelébe menni.
Állatorvost kérdeztem mit lehetne tenni, de csak annyit mondd mindig, hogy ez egy ilyen fajta, ezzel együtt kell élni. És a kérdésem: tényleg nem lehet semmit kezdeni vele? Szeretném, ha nyugodtan viselkedne séta közben és otthon is. Lehetséges valahogyan helyrehozni őt?
Alapvetoen egy becsuletes tenyeszto emberre allatra autoban es jarmuvekben utazasra szoktatja (szocislizalja a kutyat,h ilyen problemad ne legyen.
A bizalmat a barataid fele lassa tudod felepiteni: kozteruleten jojjenek veled setalni a baratok. Egyszerre egy. Csaladtag is ugyanigy.
A teruletvedelem mukodik nalatok. Ezert kell teruleten kivul baratkoztatni. Jutfalattal dolgozz. Ha kedvesen reagal a baratra,menjen a falat. Jatszhatnatok vele,ha szeret labdazni stb.
Sorrendisegi szabalyokat tarsd be. Abbol tudja,h te vagy a fonok es o megnyugodhat,nincs rajta az allando dontes felelossege. (Eves,megerkezes,tavozas,ajto,hol fekvet ,hol nem ,kaja eltesz,stb)
Nekünk volt egy utcáról befogadott kóborunk. Nagyon megszeretett minket, de ha egy hirtelen mozdulatot tettünk (pl. lecsaptunk egy szúnyogot) összepisilte magát. Sosem bántottuk, de szerintem bántották mások.
Én étellel nyertem el a szeretetét :) A vendégek megpróbálhatnának valami extra finom falatot bevetni.
Nem fél, fajta jellegzetesség, hogy zárkózott az idegenekkel, ragaszkodó a családtagokhoz.
Még Putyin orosz elnök Akitája is is ilyen, neki tetszik így.
Itt kőkeményen megugatja a kutyája a japán újságírók delegációt a Kreml palotában (kérték Putyint, hogy mutassa meg nekik, hogy hogy van a Japántól ajándékba kapott kutyája.)
Putyin elnök kemény ember, ha ezt hibának tartaná a kutyától, akkor a kutyát már rég átnevelte volna (vagy átnevelő táborba küldte volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!