2 napja beteg a kiskutya,mi lehet a baj és mit tudunk csinálni?
Tegnap nem evett semmit és nem is kakilt,olyan letört és szomorú fejeket vág,van mikor csak néz maga elé. Maskor ugrál össze vissza meg nyalogat. Ma már eszegetett meg ivott,de még mindig letört.
Nem tudom,mert apám szokott labdát dobni neki és lehet megsérült a lába mert ahogy próbáltam megfogni visító hangot adott ki és elkapta,meg sokat nyalogatta. De nem hiszem h egy lábfájdalomtól nem evett és ivott 1 napig. Valami bélprobléma lehet mert hányt is. Vagy csak simán beütött az öregedés nála? Mert 7 éve van meg,(újszülötten hoztuk) Az előző kutya több mint 8 évet volt velünk,nem akarom hogy ő ilyen hamar elmenjen :(
ha így hagyod, pár nap múlva meg is halhat...
szóval döntsd el, hogy hagyod szenvedni vagy elviszed kezeltetni...
Nem vagyok meglepődve hogy jönnek a kifogások az orvoslátogatás helyett.
Anno újszülöttként hozták, tehát szapis, meg sem várták a minimum 8 hetet.
Sétáltatva sem volt naponta, mert az a kutya aki kiskorától kezdve rendesen van tartva, nem fél sétálni menni. Csak az, aki szökőévente egyszer van sétáltatva és nincs hozzászokva.
Most meg ahelyett hogy megkérnének valakit hogy vigye el őket a legközelebbi város ügyeletére, itt várja a távgyógyítókat a gyk-n.
Szegény kutya de rossz helyre került...
Persze hogy vinnéd te szerencsementes, azért nézed két napja a szenvedését. Érdekes mód az ilyeneknek mindig rohadt messze van az állatorvos. Van ügyelet is, az nálunk egy 20-as telefonszám, akár ilyenkor is fel tudnám hívni ha baj lenne, és egy automata hang bemondja ki az ügyeletes állatorvos, elérhetőséggel.
És mielőtt beszólnál, nekem sincs kocsim. Hívok állatbarát taxit, a diszpécsernek így kell mondani, ő meg visszakérdez mekkora kutyusról van szó. Vagy ha felajánlja egy kutyás hogy elvisz kocsival, elfogadom, de kifizetem a benzint neki. Buszra is szállnék akár a kutyámmal az ölemben, ha ezzel megmentem.
Képzeljétek,23-án munka volt,24-én meg már nem volt orvos,wow ilyen is van :O
Nem gondoltuk,hogy akkora a baj,hogy egyből rohanni keljen.
2. nap meg ma is már evett és jobb kedve van,ugrál,járkál mindenhova.
És az hogy újszülötten hoztuk,nem kell szó szerint érteni,azt csak azért írtam,hogy lehessen tudni hogy kb 7 éves.
Soknak itt minden olyan egyszerű,csettintésre szerzek kocsit is,sőt limuzint
Nyilván az ember nem vállal ekkora felelősséget ha csupasz a pi.ája. Ha nem tudnék csettintésre kocsit szerezni, akkor állatokat sem tartanék, mert nem csak annyiból áll hogy jajjdecuki, simisimi. Bármikor lehet bármi ami miatt rohanni kell az akár 100-200 km-re lévő állatkórházba, ha olyan a helyzet.
Sokat elmond az is hogy az előző is csak 8 évig élt, és az is hogy fél kimenni sétálni, mivel szerencsétlen egy kertbe bezárva éli az életét, nincs napi szinten lemozgatva.
És ami még elég vicces (valójában szomorú) ezeknél a tipik falusi tirpák "betegakutyámmitcsináljak" kérdéseknél, hogy amikor mindenki írja az egyértelműt, hogy orvoshoz kell vinni, akkor jön a szöveg hogy amúgy most már jól van...
Kutya sem disznek van.
Ha gyerekednek baja lesz. Pl 40 fokos laza lesz, akkor ide jossz feljonni megkerdezni h ilyenkor mit kell tenni? Nincs telefon, nincs penz, nincs orvos, stb...
Oké Sherlock,nektek van igazatok. Én megpróbáltam,ezerszer mondtam anyáméknak hogy orvos kell de pont azok a fajta emberek akik megmozgatják a világot karácsonykor hogy eljussunk egy ügyeletre. Szerinted nem végsőnek írtam ide?
Egyedül nem indulhatok el vele a vakvilágba,kis ketrec sincs amibe lehetne vinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!