Nyuszi mellé lehet kutyát venni?
Nekem volt nyulam a kutyáim mellett, csak akkor voltak együtt, mikor én is ott voltam és soha semmi probléma nem volt.
Egyik kutya méghozzá jack russell terrier volt, aki amúgy ölt minden apró vadállatot(nyílván mikor tudtam, megakadályoztam...), de rögtön levágta, hogy a nyuszit nem szabad bántani és amúgy a többi háziállatunkat sem bántja (macska, tyúk). Persze nagyon sokat foglalkozom a kutyáimmal és emiatt szófogadóak is, szocializálatlan kutyust nem engednék össze egy nyúllal... Azt is megtanulták, hogy a nyuszi hiába hívja őket játékra, nem csatlakozhatnak.
Nyuszit amúgy párban érdemes tartani, vagy két azonos neműt vagy ivartalanítva különbözőeket. A bakok meg épp hogy kevésbé aggresszívak, mint a nőstények... bár, ha jól gondolom a nyuszi már megvan.
Nekem volt egyszerre egy egész táplálékláncom itthon :D soha nem bántották egymást
Kutya, macska, hörcsög, patkány, galamb, csiga, díszhalak. A galamb szabadon közlekedett (amikor itthon voltunk) 3 macska mellett, inkább kikerülték, mert lazán orron csípte őket.
Össze kell szoktatni őket, de felügyelet nélkül ne maradjanak együtt.
12,már csak ki kellett volna írnod az ajtótokra,hogy háztáji állatkert.
Gyerekként anyám macskája se ette meg a szabadon garázdálkodó hullámosaim,de az nem jelenti,hogy jó ötlet is tartani ragadozót préda állattal,ha akkor tudtam volna,hogy mit kockáztatok minimum az első szabad reptetéskor,hogy vajon bántja-e bármelyik is bármelyiket..
Sose próbálnám ki újra,mert ez nem mindig happy end.
Tartani lehet,de..én nem kockáztatnék,ha mégis szegény nyuszi szívja meg sose bocsájtod meg magadnak se.(és a nyúl is kísérteni fog.buu)
NEM. Lehet hogy a nyúl életben marad, de folyamatos hatalmas stresszt jelent neki. Az állatvédelmi törvény legelején is írják, hogy ilyet nem tehetsz. Aki mégis teszi, és kifogásokat keres, hogy hát nem lett baja a nyúlnak, annak semmilyen állatot nem kéne tartania, mert semmi empátia nem szorult belé.
4. § (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni.
(2) Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni korára, nemére és élettani állapotára. Biztosítani kell az egymásra veszélyt jelentő, egymást nyugtalanító állatok elkülönített tartását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!