Nyuszi mellé lehet kutyát venni?
Lehet, csak ne vadászkutyát és kölyökkorától szoktasd hozzá a nyuszihoz.
Amúgy én nem kimondottan ajánlom, felesleges stressz ez a nyuszinak. Vagy tartsd őt ketrecben és mikor kiengeded szaladgálni, zárd el a kutyát valahova. Nekem volt egy időben tacskóm és vadászgörényem és így csináltam, de most már jobbnak látom nem egy fedél alatt tartani ilyen állatokat.
Ez fajta és kutya függő.Na meg persze szoktatás kérdése is,de ha a nyuszit kérdeznéd ő kapásból ellenezné az ötleted.Ha nem bántja a kutya is félne a közelében hiszen ő egy zsákmányállat/prédaállat.De ketrecben sem lehet folyamatosan,neki is szüksége van a mozgásra.(legalábbis ha benti akkor biztosan,azok a ketrecek olyan kicsik..)
A kutya pedig ragadozó,ösztön szerűen utána fog eredni (akár játékból,akár tényleges vadászösztön miatt) és kialakul az a kergetőzés amit sokan játéknak vélnek (talán még a kutya is egyes esetekben),de a nyúlnak éppen lepereg az élete a szeme előtt 2 kanyar közt.
Ha nem bántja,nem akarja megölni a nyuszi akkor is félni fog,stresszelni ami nem tesz neki jót.
Én nem tenném ki ennek ha nem muszáj,annyi más állatka van ami kompatibilis kutyával úgy,hogy mind a két félnek jó legyen.. :)
Ja,ami pedig a másik végletet illeti..
Egy bak nyúl (hím nyúl) kifejezetten veszélyes tud lenni! Kis testű kutyára szinte biztosan,a nyúl is harap méghozzá k*rva nagyot.🥲
Nem mondom,hogy átmegy vérnyúlba és majd a kutyádat fogja legyilkolni,de..ha nem menekül valami ijedtében akkor támad.Ami támad az tud sérülést okozni.
Jól át kell gondolni,hogy mit mihez viszel és mekkorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!