Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám lenyugtatni...

Hogyan tudnám lenyugtatni oltáshoz?

Figyelt kérdés

Adott egy 10 éves keverék közepes testű kutya, aki világ életében nyugodtan tűrte az oltást.

Addig a pontig, amíg beteg nem lett. 2x is. Olajos injekciókat kapott, ami nagyon fájdalmas (doki mondta).

Azóta nem hagyja a veszettség elleni oltást beadni.

Tavaly már a férjem és a doki együtt is alig tudta lefogni oltáshoz. Elképesztő, mit művel a kutya.

Hozzáteszem, a doki nagyon durva, 1 méterről belevágja az oltást. Egy idős úr.

Most lenne aktuális a veszettség elleni oltása, nem tudom, mit csináljak. A beosztásom miatt egyedül kell elvinnem. De akkora stressz a kutyának, hogy hihetetlen. Tavaly azt hittem, hogy ottmarad a kutya... Szörnyű látvány volt, ahogy vergődött.

Arra gondoltam, hogy vannak ezek a nyugtató zselék. Ezt lehet venni magánembernek is? Adnék neki kicsit...

Csak úgy odavinni, szokatni, klikkerezgetni sajnos most nincs lehetőség, mert másik városban dolgozok. Nagyon messze...

Mit tudnék csinálni? Amúgy okos kutya, én tanítottam annak idején. Ül, fekszik, helyben marad, nem ugat séta közben, nem szökik... Imádnivaló.

Úgy sajnálom, hogy ez ennyire epromlott nála... Pedig fiatal korában még dicsérte a doki :(

2021. dec. 20. 20:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A mi kutyánk is hányós és fél az oltástól. Első doki: tragédia. A kutya menekült, vonaglott, harapni próbált. Nyugipasztát adott a doki, májkrémmel beadtuk, úgy sikerült csak az oltás egy következő alkalommal. Ez lényegében altató, nem tartom igazán megoldásnak.

Második: vasmarkú asszisztens és két halkonzerv. Első doki ferfi volt, második nő. Kitakarítottam a kocsit...

Én arra jutottam, hogy tréner kellene ide, hogy bízzon abban,hogy én majd megvédem az orvosnál. Mentett kutya, ismeretlen előélettel. A pozitív élmény, a jutalom láthatóan segített nálunk, de nem szeretnék minden évben ilyen tortúrát neki.

Az orvoscserét mindenképpen javaslom én is, még azon az áron is, hogy nejlonba kell bugyolálni a kocsit és másik településre menni.

2021. dec. 21. 07:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is másik orvost javaslok, akkor is, ha messzebb van. Az enyém is megismeri azt, akivel rossz tapasztalata volt, én is váltok. Aki már elvesztette a bizalmát, azt már cseszheted.
2021. dec. 21. 15:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy normalis orvost, aki nem 1 m-rol dobja bele az injekciot, hanem aki eloszor is jo kapcsolatot alakit ki a kutyaddal, a kutyad megbizik benne es soha tobbet nem lesz ilyen problemad.

Nem tudom hol laksz, ezert dokit nem tudok ajanlani a kornyekeden ... en amugy Pestrol kijarok Nagykovacsiba Poor Peter dokihoz, mert benne talaltam meg a megfelelo orvost, pedig a kornyekunkon szinte minden sarkon van egy allatorvosi rendelo.

2021. dec. 22. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!